Trial

Jeroni Fajardo, sancionat per dopatge

Motor. La FIM acorda amb el pilot que els 12 mesos siguin retroactius i la pena ja s’ha complert

La FIM (Federació Internacional de motociclisme) va anunciar divendres la suspensió de dotze mesos per dopatge del pilot de Caldes de Malavella de 34 anys Jeroni Fajardo (Gas Gas). Una sanció anunciada just quan s’acabava, perquè el pilot i la FIM van arribar a un acord per fer-la amb caràcter retroactiu des del 16 de setembre del 2018 al mateix dia del 2019.

“Fa temps que hi estic darrere, d’això. I el resultat final ha estat bastant bèstia” ha dit Fajardo a aquest diari.

El pilot de Gas Gas estava obtenint els millors resultats de la seva carrera en el mundial de trial, en el qual havia ocupat la tercera posició de la classificació general per darrere d’Adam Raga i Toni Bou, però queda desqualificat.

Fajardo va donar positiu per heptaminol –un vasodilatador que fa les funcions d’estimulant cardíac– en un control realitzat el 2018 a Itàlia.

“Els dos últims anys són bons” diu Fajardo, que apunta els múltiples components que han intervingut en “un procés llarg. No és fàcil”. El 23 de gener va ser informat del resultat de l’analítica i va demanar llavors l’informe complert del laboratori que n’havia analitzat la mostra. Amb l’ajuda d’experts en la matèria, el pilot va arribar a saber la substància trobada en la seva mostra era per haver pres un suplement el mateix dia que li van fer la prova, en el prospecte del qual no s’hi especificava que pogués donar positiu per aquesta substància. Aquest és el motiu pel qual l’acord amb la FIM es va poder dur a terme.

El pilot selvatà ja té la mirada en la següent temporada: “la realitat és el que compta. Estem treballant amb Gas Gas per renovar” ha dit sobre la que és la seva primera opció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)