Motociclisme

El seu títol més matiner

Motor. Marc Márquez no ha guanyat cap dels seus set mundials tan aviat, ni per GP que falten per disputar, ni per data. A Tailàndia serà campió de Moto GP sumant dos punts més que Dovizioso

Dels sets títols mundials que ha aconseguit Marc Márquez, un en 125 cc, un en Moto 2 i cinc en Moto GP, cap ha sigut tan matiner con el que pot aconseguir aquest cap de setmana en el GP de Tailàndia. Ni pels nombre de grans premis que falten per finalitzar la competició, ni per la data, el pilot d’Honda s’havia assegurat el títol en les altres ocasions. Al circuit Chang de Buriram, a Tailàndia, el cerverí pot guanyar el sisè títol mundial de Moto GP i vuitè del seu palmarès si suma dos punts més que l’italià Andrea Dovizioso (Ducati).

Si diumenge guanya el títol, Marc Márquez ho haurà fet quan encara falten quatre grans premis per finalitzar el campionat, en la cursa 15 de la temporada i un 6 d’octubre. Fins ara els seus títols més matiners havien arribat quan faltaven tres grans premis per acabar la competició els anys 2014, 2016 i 2017, els tres a Motegi en el GP del Japó, a la casa d’Honda. Pel que fa a les dates, el títol que havia arribat més aviat havia estat el del 12 d’octubre del 2014. Dels altres títols mundials, un va arribar a falta d’un gran premi i els altres tres, en la darrera prova del campionat.

Davant de l’italià

Marc Márquez suma 300 punts en la general i Amdrea Dovizioso, 202, i està a 98 punts del cerverí. Si en aquest gran premi el cerverí suma dos punts més que el seu rival en tindrà 100 d’avantatge a falta de quatre curses. Si l’italià les guanyés totes quatre i Márquez no puntués, el podria atrapar, però el pilot d’Honda el superaria per major nombre de victòries. Per sumar dos punts més que el seu rival, Marc Márquez ha de quedar davant de l’italià. Si està entre els quatre primers, Dovizioso pot estar just al seu darrere, i si acaba a partir del cinquè lloc, un altre pilot s’ha de situar entre ells.

Aquesta serà la segona vegada que es disputi el GP de Tailàndia. En l’edició de l’any passat, Marc Márquez va guanyar la prova i Andrea Dovizioso va ser segon. Si es repeteix aquest resultat en aquesta edició, el títol mundial seria per al pilot d’Honda. La victòria l’any passat no va ser fàcil i va haver d’esperar a l’últim revolt de l’última volta per superar l’italià.

A banda de la lluita pel títol, també s’haurà de tenir en compte Maverick Viñales per veure si es confirma la progressió de la seva Yamaha. L’empordanès pot entrar en la lluita per la tercera posició del mundial, que ara ocupa el barceloní Àlex Rins (Suzuki) i a la qual també aspira l’italià Danilo Petrucci (Ducati).

EL PROTAGONISTA

Sabem que hi ha molt d’avantatge i sabem que si no passa res d’un altre món, és qüestió de temps
Marc Márquez
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 300
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 202
3r Àlex Rins (Suzuki) 156
4t Danilo Petrucci (Ducati) 155
Maverick Viñales (Yamaha) 147
6è Valentino Rossi (Yamaha) 137
7è Fabio Quartararo (Yamaha) 123
8è Jack Miller (Ducati) 117
9è Cal Crutchlow (Honda) 98
10è Franco Morbidelli (Yamaha) 80
11è Pol Espargaró (KTM) 77
14è Aleix Espargaró (Aprilia) 46
20è Tito Rabat (Ducati) 18
Moto 2
1r Àlex Márquez (Kalex) 213
2n Jorge Navarro (Speed Up) 175
3r Augusto Fernández (Kalex) 171
4t Thomas Lüthi (Kalex) 169
14è Xavi Vierge (Kalex) 59
Moto 3
1r Lorenzo dalla Porta (Honda) 184
2n Aron Canet (KTM) 182
21è Albert Arenas (KTM) 43
32è Jeremy Alcoba (Honda) 2
L’enfocament de la cursa no canvia pel fet de poder ser campió. Farem la nostra feina per ser el més forts possible diumenge
ñ

Consolidar el lideratge de Moto 2

Àlex Márquez intentarà consolidar una mica més el seu lideratge en Moto 2. Té 38 punts de marge en la general sobre el segon, el valencià Jorge Navarro; un més sobre el tercer, el madrileny Augusto Fernández, i 44 sobre el quart, el suís Thomas Lüthi. En els cinc anys que Àlex Márquez porta en aquesta categoria mai ha estat tan a prop del títol mundial, el seu gran objectiu, i ho ha d’aprofitar. L’any passat va caure en aquest GP de Tailàndia i enguany lluitarà per la victòria i per assegurar punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)