Més motor

El Racing Weekend arriba al Circuit de Barcelona-Catalunya

Motor. Més de cent vehicles de competició, vuit curses i accés total al pàdoc aquest cap de setmana a Montmeló

El Circuit de Barcelona-Catalunya és la seu aquest cap de setmana del Racing Weekend, l’última reunió automobilística del curs a Montmeló i la penúltima d’enguany –la setmana entrant encara se celebrarà la cloenda dels campionats catalans de motociclisme–. Es tracta d’un programa d’allò més intens i atractiu per al públic, amb més de 100 vehicles de competició en acció i vuit curses, una dissabte i set diumenge (des de quarts d’onze del matí a quarts de sis de la tarda).

L’esdeveniment es va presentar ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb la presència d’alguns pilots participants i els seus vehicles. Destacava amb llum pròpia el Ferrari 458 que pilotarà Francesc Gutiérrez, al costat de Josep Mayola, en el CER-GT. Es tracta de la prova reina del programa, una cursa de resistència de dues hores (diumenge, a partir de 2/4 de dues de la tarda), amb una graella espectacular formada per una cinquantena de cotxes (GT i turismes). El mateix Gutiérrez és el promotor d’aquest espectacular campionat estatal de resistència –que té el seu cavall de batalla en facilitar i promoure la participació dels pilots privats i el contacte amb el públic–. L’empresa V-Line Org del pilot gironí també organitza el campionat estatal de Clàssics, Legend i Youngtimers (CECLY), amb una trentena de vehicles històrics que faran dues curses, diumenge.

El programa es completa amb el campionat estatal de F-4, que farà tres curses (una dissabte a la tarda i dues diumenge). La pilot de l’Ametlla del Vallès Belén García va ser present en l’acte amb el seu monoplaça Tatuus de l’equip Global Racing Service, amb el qual lidera la classificació femenina del campionat. Les graelles de la F-4 comptaran amb una vintena de pilots, ja que a Montmeló debutaran en la categoria ni més ni menys que sis corredors. També s’hi estrenarà un equip, el Mol Racing del pilot oficial de Ferrari GT Miquel Molina, que farà córrer el jove pilot de 15 anys Javier Sagrera, acabat de sortir del kàrting.

El quart i últim campionat present és l’estatal de turismes, que enguany ha fet renéixer les cèlebres sigles CET que van fer vibrar el circuits de la península a mitjan anys noranta. La graella no arriba als deu cotxes, però les curses –dues, diumenge– són força igualades. En la presentació es va poder veure l’espectacular Honda Civic Type R desenvolupat per l’escola barcelonina de mecànica de competició Monlau, de 1.260 kg de pes i uns 300 CV de potència, que pilotarà Álvaro Bajo (el pilot madrileny no pararà quiet, ja que també disputarà la prova del CER-GT, amb un Peugeot RCZ). A Montmeló debutarà en un cap de setmana complet en circuit el pilot del Volant RACC de ral·lis Adrià Serratosa, que farà córrer el nou Peugeot 308 GTI desenvolupat per Mavisa.

L’accés al pàdoc i les tribunes és gratuït, descarregant la invitació a través de la web del Circuit de Barcelona-Catalunya. Diverses activitats donaran ambient al pàdoc, i tot el públic assistent podrà participar en un pit-walk amb signatura d’autògrafs, diumenge al migdia al carrer de boxs del Circuit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)