Motociclisme

Lorenzo es retira

Motor. El pentacampió del món viu un curs complicat i admet desmotivat: “M’he adonat que ja no puc guanyar”

Una temporada amb lesions i mals resultats –29è en la general– ha estat la causa perquè ahir el pentacampió mundial Jorge Lorenzo (Palma, 1987) anunciés amb llàgrimes al circuit Ricardo Tormo de Xest que aparca la moto. “M’encanta aquest esport però també m’agrada guanyar i m’he adonat que no és possible. Em resulta impossible mantenir la motivació”, va admetre enmig d’aplaudiments en una sala de premsa plena a vessar, amb més de 300 persones, el pilot mallorquí, acompanyat de Carmelo Ezpeleta (Dorna). El director executiu de l’empresa organitzadora va avançar que Lorenzo rebrà en la pròxima cursa de Jerez el guardó de Llegenda de Moto GP. El detonant de la decisió, va revelar el pilot, va ser “la caiguda a Assen”. Lorenzo va comunicar al seu equip que plegava a Sepang (Malàisia) i ahir ho va compartir amb agraïments amb tot el món del motociclisme. Diumenge, correrà la seva última cursa.

És un dels grans. L’avalen dos títols en 250 cc (2006 i 2007) i tres en Moto GP (2010, 2012 i 2015), categoria en la qual acredita 47 victòries –68 totals– i 114 podis –152 globals–, amb 43 poles, 69 totals. Lorenzo ha començat 248 curses en el gruix de la seva carrera, iniciada el 2002 als 15 anys amb una derbi en la categoria de 125 cc. L’any següent va obtenir amb la marca catalana el seu primer triomf en el mundial al Brasil. Ha competit amb l’equip Movistar Yamaha MotoGP des del 2008 fins al 2016 –“nou anys meravellosos”–, amb Ducati el 2017 i el 2018 –un període “motivador”– i amb Repsol Honda, fitxatge amb el qual va complir “el somni de qualsevol pilot” però que no va donar els fruits esperats.

A Xest, el peix venut

Amb el títol decidit en les tres categories, les curses del Gran Premi del País Valencià, el darrer del curs, seguiran diumenge els horaris habituals: 11 h (Moto 3), 12.20 h (Moto 2) i 14 h (Moto GP). Un dels al·licients serà veure el tortosí Jeremy Alcoba, que correrà en Moto 3.

Moto E, el desenllaç

També es correran les dues curses que decidiran el primer campió del món de Moto E. Hi aspiren onze pilots, entre els quals hi ha el català Sete Gibernau.

EL PROTAGONISTA

M’encanta aquest esport, però també m’agrada guanyar i m’he adonat que no puc. Em resulta impossible mantenir la motivació
Mai vaig sentir l’Honda natural. Vaig tenir una caiguda lletja a Montmeló i després a Assen. A la grava vaig pensar si pagava la pena
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)