Fórmula 1

Millor temps de Räikkönen a Montmeló

Fórmula 1. Mercedes sorprèn amb un innovador dispositiu en el volant del W11 en la segona jornada de proves de pretemporada al Circuit de Barcelona-Catalunya

Kimi Räikkönen ha estat el més ràpid en la segona jornada de proves de fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot finlandès ha muntat un joc de rodes toves en l’última hora de la sessió i s’ha enlairat fins al capdavant de la taula, amb un registre d’1:17.091, només una dècima més lent que el millor d’ahir de Lewis Hamilton.

Mercedes ha sorprès quan les imatges subjectives han mostrat que el pilot anglès movia el volant longitudinalment en les rectes. El director tècnic James Allison ha confirmat que es tracta d’un sistema de direcció de doble eix, però no ha concretat per a què serveix. La teoria és que el sistema permet jugar amb la convergència de les rodes davanteres (el seu angle respecte l’eix longitudinal del cotxe, vist en planta), per guanyar estabilitat als revolts (augmentant la convergència) i velocitat a les rectes (reduint-la). No cal dir que a hores d’ara tot el pàdoc està avalotat amb el funcionament del sistema i la seva legalitat.

Aquest segon dia ha transcorregut sense interrupcions ni incidents fins gairebé el final. Quan només faltaven divuit minuts, l’Alfa Romeo de Räikkönen ha quedat a l’estacada en la pujada de la Moreneta. Amb tot, per segon dia seguit tots els equips han superat a bastament les 100 voltes, tret de Renault, que només n’ha fet 93, amb Daniel Ricciardo, al matí, i Esteban Ocon, a la tarda. Novament, Mercedes ha estat l’equip més actiu, amb 106 voltes de Hamilton, al matí, i 77 de Valtteri Bottas, a la tarda, que ha plegat abans d’hora per un problema elèctric.

Ferrari ha estat el tercer equip que ha repartit la jornada entre els seus dos pilots, amb 49 voltes de Charles Leclerc, al matí, i 73 de Sebastian Vettel, a la tarda.

Una de les sorpreses positives del dia ha estat el bon rendiment del Racing Point, que, amb Sergio Pérez al volant, ha liderat bona part de la jornada. L’RP20 ha fet arrufar més d’un nas per la seva similitud amb el Mercedes de l’any passat.

La primera tongada de proves a Montmeló es clourà demà, i la pretemporada a Catalunya es reprendrà la setmana entrant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)