Fórmula 1

El Circuit fa cinc anys que intenta incloure el GP en els pressupostos de l’Estat espanyol

Motor.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha sortit al pas de la informació difosa aquest matí pel digital espanyol El Confidencial, segons la qual tancarà l’any 2019 amb pèrdues acumulades superiors als 30 milions d’euros. En una nota feta pública a la tarda, durant l’última jornada de proves de pretemporada de F-1, el Circuit rebat que preveu tancar l’exercici anterior amb unes pèrdues d’1,6 milions, enfront dels 7,8 milions del 2018. A més, la instal·lació vallesana reitera que “sempre ha comptat amb el suport de la Generalitat i de les principals institucions i ajuntaments”, contràriament al que se sosté en la informació del digital.

La nota del Circuit no fa esment de la renúncia “per motius personals” del fins ara president del complex vallesà, Vicenç Aguilera, feta pública dimarts, però revela que des del 2015 s’està treballant perquè el GP de fórmula 1 a Montmeló assoleixi la categoria “d’esdeveniment d’excepcional interès públic”, cosa que permetria la seva incorporació en els pressupostos generals de l’Estat espanyol d’aquest any. Aquest procés es troba “avançat”, assegura el Circuit. Cal fer esment que l’Estat espanyol no ha posat mai un duro en el Circuit, més enllà d’imposar banderes i himnes, per bé que el GP de F-1 vallesà s’anomena oficialment “d’Espanya”. El passat mes de novembre, el Circuit també va encarregar l’estudi d’un model sostenible “que permeti l’organització de les curses de F-1 a partir de l’any 2021”. El contracte vigent venç després del gran premi d’enguany, que se celebrarà a mitjan maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)