Fórmula 1

Hamilton, com una fletxa

Fórmula 1. El britànic i líder és el més ràpid en els entrenaments lliures al circuit de Barcelona-Catalunya en un nou exercici de superioritat de Mercedes respecte a Red Bull

Els Mercedes no es van deixar intimidar després de la derrota a Silverstone i van marcar ahir el terreny de bon començament en les dues sessions de lliures al circuit de Barcelona-Catalunya, l’escenari de la sisena prova del mundial de fórmula 1. Les dues fletxes platejades, tenyides de negre aquesta temporada com a reivindicació contra el racisme, van rescabalar-se de les males sensacions de la darrera cursa. El sis cops campió del món i líder, el britànic Lewis Hamilton, va marcar el millor temps amb 1:16.883, davant del seu company d’equip Valtteri Bottas –a 0.287–, que havia manat en la sessió matinal, també dominada pels Mercedes. El tercer millor registre el va signar el neerlandès Max Verstappen (Red Bull) a 0.821 del britànic. L’australià Daniel Ricciardo (Renault) va ser quart a 0.895. El francès Romain Grosjean (Haas) va ocupar el cinquè lloc i el monegasc Charles Leclerc (Ferrari), el sisè.

Els pneumàtics dels Mercedes van respondre satisfactòriament a les altes temperatures de l’asfalt del traçat català en una jornada en què el vent també va ser protagonista i caldrà veure el seu comportament en la resta del cap de setmana. En la secció matinal –lliures 1–, Bottas havia aturat el cronòmetre en 1:16.785 en la primera sessió de lliures. Lewis Hamilton va ser segon a 39 centèsimes i Verstappen (Red Bull), tercer (+0.939).

Els dubtes de Wolff

A l’equip Mercedes, però, la nota dissonant és la declaració del capità general Toto Wolff sobre la seva continuïtat en l’equip. “Necessito un període de reflexió després d’haver disputat 120 curses en els últims vuit anys”, va deixar anar el director de l’escuderia alemanya. “Necessito valorar cap on va la fórmula 1”, hi va afegir l’expilot austríac d’automobilisme, que, no obstant això, va admetre que les negociacions amb Mercedes “estan en curs i són positives.”

Nou xassís a McLaren

L’equip McLaren, d’altra banda, va anunciar ahir la seva aposta per muntar un nou xassís al monoplaça de l’espanyol Carlos Sainz, que va arrencar al matí amb un onzè lloc en els entrenaments lliures i que en la segona sessió va obtenir el setè millor temps a 1.331 de l’ambiciós Hamilton.

Classificació
1r. L. Hamilton (Mercedes) 1:16.883
2n. V. Bottas (Mercedes) a 0.287
3r. M. Verstappen (Red Bull) a 0.821
4t. D. Ricciardo (Renault) a 0.985
5è. R. Grosjean (Haas) a 1.250
6è. C. Leclerc (Ferrari) a 1.264
7è. C. Sainz (McLaren) a 1.331
8è. S. Pérez (Racing Point) a 1.410
9è. E. Ocon (Renault) a 1.420
10è. P. Gasly (AlphaTauri) a 1.429

“S’ha volgut tacar la gestió del circuit”

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, no s’ha mossegat la llengua i ha declarat en una entrevista a Efe que hi hagut interès a “tacar la gestió” de Vicenç Aguilera i Joan Fontseré al capdavant del Circuit: “Ho visc amb una sensació de tristesa i de certa injustícia, perquè la feina que han fet tots dos la coneixem bé i en moments de crisi brutal han estat capaços de mantenir els grans premis de fórmula 1 i de Moto GP. Malgrat tots els esforços que s’han fet, hi ha hagut un interès per tacar la seva gestió i em sembla totalment injust. El temps els farà justícia. Però alhora tenim ganes que les coses vagin bé amb el nou equip, liderat per Maria Teixidor i Josep Lluís Santamaría.” Mantenir els grans premis de cotxes i de motos és una prioritat per a Figueras: “No per caprici, sinó perquè el Circuit no és el mateix sense. El que importa és que segueixin aquí a Catalunya per molts anys.” Figueras ha manifestat la gran preocupació del sector esportiu per un rebrot al setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)