Motociclisme

Motociclisme

Ser allà on toca

“Començar millor és gairebé impossible”, diu Xavi Pinsach sobre el canvi d’equip

Debutar en el mundial l’any que ve, i fer-lo sencer el 2022, l’objectiu

“Em dona la tranquil·litat de tenir aquests dos o tres anys i dedicar-me al cent per cent a la competició”

Xavi Pinsach (Porqueres, 1996) afronta aquest cap de setmana a Jerez la tercera i quarta cursa del campionat estatal amb el Gas Racing Team, de Dani Amatriain. “No vaig poder dir que no a un projecte d’aquestes característiques. En l’equip que estava em van dir que no em volien frenar la trajectòria i em van deixar fer el canvi. El cap de setmana vam fer la posició preferent en els entrenaments amb el rècord del circuit. I en les dues curses vam fer dos segons. Començar millor és gairebé impossible”, explica el pilot del seu debut amb la Yamaha a València, després del qual és el tercer en la general del campionat. Pinsach, que fins l’any passat corria amb l’ETG, ha signat pel que queda de temporada i la següent, amb opció a una tercera. “Aquest any, acabar el campionat d’Espanya, l’any que ve entrar en dues o tres curses en el mundial de Superbikes com a convidat i, el 2022, fer el mundial sencer”, són les perspectives del gironí, que remarca el canvi: “És un projecte molt professional, amb molt suport de Yamaha. Tenen un pressupost important: em dona la tranquil·litat de tenir aquests dos o tres anys i dedicar-me al cent per cent a la competició en el meu dia a dia.”

Centrat

“És una temporada estranya, les dues primeres curses no van anar malament però estava en un equip modest, sense gaire pressupost. N’estic molt agraït per poder estar competint i en actiu”, afirma Xavi Pinsach sobre el 2020, en què havia fet dos quarts, un cinquè i un zero –per problemes mecànics– en el campionat en què manté els punts. “He tingut l’oportunitat d’anar a una estructura tan potent que també els ho agraeixo. Ara estic en un equip molt fort, amb projecció i pressupost, i ho hem demostrat en la primera cursa. Estem en el nivell en què toca”, argumenta sobre el canvi d’aires, després del qual té el mundial de Superbikes a l’horitzó, ja sigui en un nou equip o en l’actual.

“Em porten la representació, si surt una altra opció més bona ho decidiríem amb ells: si ve un equip oficial no podràs dir que no, però tampoc és mala opció pujar-hi amb ells.” “De moment em centro a acabar bé el campionat i fer una bona pretemporada per, l’any que ve, estar lluitat en cada cursa i mirar de guanyar-lo. Prefereixo centrar-me en aquest any i el que ve”, puntualitza abans d’afrontar el quart dels sis caps de setmana amb què s’estructura el campionat estatal, amb dues curses en cada cita. Navarra a mig octubre i de nou Jerez la primera setmana de novembre seran les cites que el completaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)