MotoGP

#GrazieVale

Motor. Valentino Rossi posarà diumenge a Xest el punt final a 26 temporades en el mundial, amb la consecució de nou títols i convertit en tota una icona del motociclisme i de l’esport

Amb el títol de MotoGP decidit des del 24 d’octubre en favor de Fabio Quartararo, l’italià Valentino Rossi ha acaparat tot el protagonisme en la prèvia del Gran Premi del País Valencià, l’últim de la temporada i l’última cursa de la dilatada carrera esportiva d’Il dottore en el mundial de motociclisme. Amb la marxa de Rossi se’n va tota una llegenda de l’esport, tant pel seu palmarès, amb nou títols mundials, com pel seu carisma. Precisament, el pilot de Yamaha, de 42 anys i amb 26 temporades en el mundial, es va referir al seu llegat just abans d’afrontar l’última cursa: “El més positiu és que moltes persones es van aficionar a seguir MotoGP perquè jo hi era, perquè em seguien a mi. M’he convertit en una mena d’icona, en un pilot diferent, i això ha ajudat a fer créixer en volum i en fama el mundial de motos. Per mi això és tot un orgull, més enllà dels resultats.” Rossi admet que li hauria agradat conquerir el seu desè títol mundial –s’hi va quedar molt a prop el 2015–per arrodonir la seva trajectòria. “Però tampoc em puc queixar i el 9 ja és un dels meus números favorits”, sosté.

Rossi va anunciar la seva retirada el 5 d’agost en el circuit de Red Bull Ring i en tots aquest mesos ha pogut anar paint la seva decisió. “Des d’Àustria que ja vaig rebre molts missatges de suport tant d’antics pilots com dels actuals, i va ser fantàstic. El Gran Premi de València serà especial i estrany, però ho intento viure amb la màxima normalitat possible”, hi afegeix.

Foto amb les 9 motos

Abans de la multitudinària roda de premsa, Rossi va rebre una sorpresa per part dels organitzadors amb l’aparició de les nou motos amb què va guanyar els nou títols mundials: un de 125 cc (Aprilia, 1997), un de 250 cc (Aprilia, 1999), un de 500 cc (Honda, 2001) i sis de Moto GP (dos amb Honda, 2002 i 2003, i quatre amb Yamaha, 2004, 2005, 2008 i 2009). També van aparèixer en escena els directors esportius de les tres marques, Massimo Rivola, d’Aprilia; Alberto Puig, d’Honda, i Lin Jarvis, de Yamaha. Rossi va aprofitar l’avinentesa per reclamar una Honda al director esportiu català. “Tinc totes les Yamaha i les Aprilia a casa, menys les Honda. He parlat amb l’Alberto [Puig] i li he demanat com a mínim la de 500 cc, perquè aquesta 500 es meva, és la moto que se suposa que Honda m’havia de donar i estava preparat per endur-me-la, tenia el lloc reservat, però per alguna raó no va arribar. Espero que canviïn d’idea. Asseguro que la mantindré intacta, amb una temperatura perfecta”, va comentar amb el somriure que el caracteritza.

EL PROTAGONISTA

A més dels títols, el més positiu és que m’he convertit en una mena d’icona i això ha ajudat a fer créixer el seguiment del mundial
Quan vaig anunciar la retirada al juny ja vaig rebre molts missatges de suport i ara ho intento viure amb normalitat
Valentino Rossi
M’hauria agradat guanyar el desè títol el 2015 per tancar el cercle, però tampoc em puc queixar de la meva carrera esportiva

Gardner té el títol de Moto2 a tocar

Amb els títols de MotoGP (Fabio Quartararo) i Moto3 (Pedro Acosta) ja decidits, l’interès esportiu en el Gran Premi del País Valencià se centrarà en la cursa de Moto2, amb el duel fratricida entre Remy Gardner i Raúl Fernández, companys d’equip en el Red Bull KTM Ajo. Amb 23 punts de marge, el pilot australià aixecarà el títol si acaba entre els tretze primers, o 14è, 15è o fins i tot retirant-se, sempre que Fernández no guanyi. Al seu torn, el pilot madrileny alçaria la corona si aconseguís la victòria i Gardner no acabés entre els tretze primers al circuit de Xest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)