Fórmula 1

Hamilton guanya el primer assalt

Motor. Avantatja de sis dècimes Verstappen en els primers entrenaments del GP d’Abu Dhabi

L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar el primer assalt i va ser el més ràpid, amb 1:23.691, en el primer dia d’entrenaments al circuit de Yas Marina, l’escenari del Gran Premi d’Abu Dhabi, on diumenge es tancarà i es decidirà el mundial de fórmula 1 més igualat i incert dels últims anys. El neerlandès Max Verstappen (Red Bull), líder del mundial, amb els mateixos punts (369,5) però amb un triomf més que el set cops campió del món Hamilton, va acabar quart, a sis dècimes (0.641), tot i que havia estat el més ràpid en la sessió matinal amb un temps d’1:25.009, al davant de Bottas i de Hamilton. El francès Esteban Ocon (Alpine) va confirmar les expectatives i va establir el segon millor registre, i el finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) va ser tercer, tots dos a tres dècimes de Hamilton (0.343 i 0.392). El quart millor va ser Sergio Pérez (Red Bull), a set dècimes del britànic, mentre que l’asturià Fernando Alonso (Alpine) va ser sisè i va completar la bona sessió de la marca.

Tant Hamilton com sobretot Verstappen no va semblar que posessin tota la carn a la graella abans de la decisiva jornada d’avui, que podria condicionar la cursa de demà. No en va, set dels dotze guanyadors i els sis darrers campions al Yas Marina havien fet abans la pole, una dada estadística que reforça la importància de la lluita per les posicions de la graella.

La segona sessió es va acabar abans d’hora quan els jutges van aturar-la amb bandera vermella per un accident sense conseqüències del pilot finlandès Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), que diumenge correrà la seva darrera cursa en el mundial de fórmula 1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)