MotoGP

En la primera línia

Marc Márquez lluita per la posició preferent i sortirà tercer en el GP de Qatar

Dues Ducati no oficials ocuparan els dos primers llocs de la graella, amb Martín en la ‘pole’. El campió mundial Quartararo només és onzè

Només s’ha disputat la primera qualificació del primer gran premi d’aquesta nova temporada i l’emoció ja s’ha disparat. La lluita per la primera posició preferent de l’any va ser intensa i nou pilots van acabar en només quatre dècimes. També es va veure clarament que el vuit vegades campió mundial, Marc Márquez i la seva Honda, tornen a estar lluitant per estar al capdavant de MotoGP i que ho fan d’una manera consistent. El cerverí va finalitzar en la tercera posició de la qualificació i sortirà des de la primera línia del GP de Qatar. Marc Márquez es va situar en dues ocasions amb el millor registre, i les dues vegades ho va fer seguint la roda d’un rival, Joan Mir en la primera i Francesco Bagnaia en la segona. Al final es va quedar en la tercera plaça amb 1:53.283, a menys de tres dècimes de la pole.

El madrileny Jorge Martín amb la Ducati satèl·lit de l’equip Pramac va fer el millor registre (1:53.011) i ocuparà la primera posició en la graella de sortida. Serà la cinquena vegada en la seva carrera que Jorge Martín surti des de la pole en la categoria de MotoGP. El madrileny també va aconseguir el seu millor registre seguint la roda d’un rival, en concret de Pol Espargaró. La segona posició de la graella serà també per una Ducati no oficial, la d’Enea Bastianini de l’equip Gresini. L’italià es va quedar a menys d’una dècima i mitja de la primera plaça.

Els germans Espargaró

Aleix i la seva Aprilia, i Pol i la seva Honda van finalitzar un darrere l’altre en la qualificació, en la cinquena i la sisena posició. Els germans de Granollers només van estar separats per 27 mil·lèsimes i es van quedar a poc més de tres dècimes del millor temps. El que no va tenir una bona qualificació va ser Àlex Rins. El barceloní i la seva Suzuki s’havien mostrat ràpids en els entrenaments, ocupant les primeres posicions i liderant la segona sessió, però en la qualificació no van poder estar al davant i es van haver de conformar amb la desena posició a poc menys de cinc dècimes. Àlex Márquez i Maverick Viñales van disputar la Q1, no van estar entre els dos millors per passar a la Q2 i ocuparan la divuitena i dinovena plaça respectivament en la graella.

Les Yamaha no tiren

El campió mundial Fabio Quartararo i la seva Yamaha van haver de disputar la Q1 pel seu mal temps en els entrenaments que no li van permetre entrar directament en la Q2. El francès va fer el millor temps en aquesta primera qualificació i va poder accedir a la Q2 on es decideix la posició preferent. Fabio Quartararo però, no es va mostrar competitiu en la lluita per sortir primer en el gran premi i va ocupar l’onzena posició a més de sis dècimes del millor temps. El seu company d’equip, l’italià Franco Morbidelli, va ser el dotzè a poc més d’un segon de la pole. L’italià Francesco Bagnaia, el subcampió mundial, i la seva Ducati oficial tampoc va poder estar entre els millors i sortirà des de la novena posició de la graella. El seu company d’equip, l’australià Jack Miller, va estar millor i va finalitzar la qualificació en la quarta posició.

LES REACCIONS

Ha estat una volta bona. Estic content per l’FP4 perquè tenia ritme. Està be la primera línia, però toca esperar
Marc Márquez
Una altra ‘pole’ no me l’esperava; sabia que a una volta tenia potencial. Tinc ganes de fer una gran cursa
Jorge Martín

Arenas sortirà quinzè en Moto2

Albert Arenas sortirà des de la quinzena posició en Moto2 després de fer un temps d’1:59.779 i quedar a set dècimes de la posició preferent. El gironí va superar la Q1 al ser primer (1:59.371) i va passar va a la Q2. La primera plaça la va aconseguir l’italià Celestino Vietti amb 1:59.082, després que s’anul·lés el temps de l’anglès Sam Lowes, que va sortir dels límits de la pista. En Moto3 Xavier Artigas ocuparà la tretzena plaça en la graella. El de Sant Andreu de la Barca va fer 2:06.384 a un segon i mig de la posició preferent del mallorquí Guevara amb 2:04.811.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)