Trial

Bou fa un salt de gegant cap al 31è títol mundial

Motor. El pilot de Piera suma al Sant Jordi el quart triomf en quatre proves en el campionat d’X-Trial i ja té 30 punts de marge respecte d’Adam Raga

El pierenc Toni Bou (Montesa) va segellar al Palau Sant Jordi el seu quart triomf en quatre proves del mundial d’X-Trial i pràcticament ha segellat un nou títol d’un campionat que s’aturarà fins a l’octubre, amb només dues curses més per disputar. El 30 vegades campió del món (15 en la modalitat indoor) té 30 punts de marge (87 i 57) respecte al pilot d’Ulldecona Adam Raga (TRRS), que ahir va ser segon i als seus 40 anys li va posar les coses molt complicades. “Estic content, encara que he comès errades molt grans en la zona de pedres en les dues tandes. L’Adam Raga m’ha collat fins a l’últim moment”, va admetre el pilot de Repsol Honda. Bou va vèncer amb 12 punts de penalització, Raga en va sumar 16 i l’italià Matteo Grattarola (Beta) va completar el podi, amb 24. El transalpí també és el tercer del campionat, amb 39 punts.

La nota negativa al Sant Jordi va ser l’actuació del jove gallec Gabriel Marcelli, el company d’equip de Bou en el Repsol Honda, que no va poder superar el tall de la primera tanda. Marcelli va competir minvat de condicions per una lesió en un peu que es va fer la setmana passada a Madrid. La prova barcelonina va reunir 4.500 espectadors, que com l’any passat van gaudir també del Women’s Trophy, amb victòria de la britànica Emma Bristow (Sherco). La catalana Berta Abellán (Scorpa) no ha pogut passar del cinquè lloc.

LES REACCIONS

Aquestes curses són d’infart, però he sabut tirar endavant i guanyar gaudint de la prova
Toni Bou
PILOT DE MONTESA
repsol honda
Toni Bou
He anat molt fi tota la tarda, és la meva 21a edició al Sant Jordi i he estat lluitant fins al final