MotoGP

El campió es reivindica

Motor. Quartararo guanya i és el líder del mundial de MotoGP empatat a punts amb Rins, que remunta i és quart. Aleix Espargaró acaba tercer

Després d’un inici irregular de campionat, el campió mundial Fabio Quartararo i la seva Yamaha es van reivindicar en el GP de Portugal guanyant la cursa de MotoGP amb autoritat i més de cinc segons de marge sobre el segon, i situant-se com a nous líders de la classificació del mundial. El pilot francès està empatat a 69 punts amb Àlex Rins i és primer de la general perquè suma una victòria i el barceloní encara no. Quartararo va fer una gran sortida, es va situar primer en la tercera volta i va marxar en solitari cap a la victòria. Darrere seu Joan Mir i Johann Zarco van lluitar per les altres places del podi, fins que va arribar Jack Miller des del darrere. A set voltes del final l’australià va caure i va envestir el mallorquí. El francès Johann Zarco va acabar segon.

La tercera posició la va heretar Aleix Espargaró, que venia des del darrere perquè no havia fet una bona sortida. Amb aquesta nova plaça de podi el granollerí va pujar al tercer lloc de la general, a tres punts del líder. La gran remuntada de la jornada la van protagonitzar Àlex Rins i la seva Suzuki, que van sortir des de la 23a posició, en el primer pas per meta ja eren onzens i van acabar en un brillant quart lloc. La lluita entre els germans Márquez va ser favorable a Marc, que va superar Àlex en l’última volta, i van acabar sisè i setè respectivament. Pol Espargaró va ser vuitè i Maverick Viñales va ocupar el desè lloc. El fins ara líder del mundial, Enea Bastianini, va caure en la novena volta i va baixar fins a la quarta posició de la classificació del mundial.

Caiguda múltiple

La cursa de Moto2 va estar marcada per una caiguda múltiple en la vuitena volta que va deixar 12 pilots fora de competició, entre ells els que ocupaven les sis primeres posicions en aquell moment. En les primeres voltes va ploure una mica i de cop els pilots es van trobar una zona mullada en el revolt 2 i van anar caient un darrere l’altre. Un dels afectats va ser Albert Arenas, que anava desè. Es va mostrar la bandera vermella i després es va reiniciar la cursa amb només 18 pilots a la graella i a set voltes. Jeremy Alcoba va estar entre els que van tornar a la pista i va acabar setè, però va guanyar un lloc perquè un pilot va ser sancionat. Va guanyar Joe Roberts al davant de Celestino Vietti, el líder del mundial, que va ampliar l’avantatge, ja que els quatre pilots que el seguien van resultar afectats en la caiguda.

Sergio Garcia Dols va guanyar en Moto3 i va recuperar el lideratge de la categoria per només un punt respecte a Dennis Foggia, que va ser vuitè. Xavier Artigas, que va caure en el warm up i no estava en les millors condicions, va ser 20è i Gerard Riu va acabar en la 23a posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)