Ral·lis

Ogier aguanta els atacs i guanya el Ral·li Catalunya-Costa Daurada

El francès Sébastien Ogier (Toyota Yaris) ha resistit amb enteresa els atacs del belga Thierry Neuville (Hyundai i20) i ha guanyat amb autoritat el 57è Rally Catalunya-Costa Daurada amb un marge de 16.4 segons i suma la seva 55a victòria en el mundial, la primera amb el seu nou copilot Benjamin Veillas, al qual ha dedicat el triomf, i trenca una sequera de gairebé un any, ja que no guanyava un ral·li des de novembre de 2021, quan va ser primer a Monza. . El podi l’ha completat a 34.5 el finlandès Kalle Rovanperä (Toyota Yaris), que ja havia segellat el títol mundial en la prova precedent a Nova Zelanda. Ogier, que atresora vuit campionats de món, celebra el seu primer triomf amb un cotxe híbrid en la seva cinquena aparició i la quarta victòria a la carreteres tarragonines (2013, 2014, 2016). El pilot francès arribava a la darrera jornada amb un marge de 20.7 segons sobre Neuville i de 22.1 respecte de Rovanperä i l’ha sabut administrar sense titubejar. Toyota, superior, segella el títol de constructors. El Catalunya-Costa Daurada ha estat la penúltima prova del campionat, que s’acabarà el 13 de novembre al Japó.

Neuville ha presentat batalla i li ha retallat gairebé sis segons en la primera passada per Pratdip –tram dominat per Dani Sordo–, i per Riudecanyes, en què el belga ha estat el millor. Ogier ha estat vuitè en el primer a 3.5 de Sordo i segon rere Neuville a 3.4 en el segon. Mantenia un marge de 14.1 sobre el belga i de 14.7 respecte de Rovanperä i tenia prou encarrilada la victòria a dos trams del final del ral·li, la repetició dels dos anteriors amb la particularitat que el darrer era un power stage i atorgava punts extres en la classificació del mundial. Ogier, a més, ha fet el darrer cop de puny damunt la taula adjudicant-se el tram de Pratdip 2 –el divuitè dels dinou previstos–, amb un marge d’1.7 segons sobre Neuville (15.8 en la general) i d’1.9 respecte de l’estonià d’Ot Tänak (Hyundai). En el segon pas per Riudecanyes, Ogier ha rubricat la seva gran victòria final guanyant el tram amb sis dècimes menys que Neuville i ha sumat els 5 punts afegits que atorga el power stage, arrodonint la seva demostració de força.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)