MotoGP

Marc Márquez sorprèn i fa el segon temps a Xest

Motor. El cerverí es queda a dues dècimes de la posició preferent de Jorge Martín. Els dos aspirants al títol de MotoGP, Quartararo i Bagnaia, sortiran des de la quarta i la vuitena posició

Marc Márquez i la seva Honda van fer una bona qualificació, van donar la sorpresa, i sortiran des de la segona posició de la graella del GP del País Valencià de MotoGP. El cerverí es va quedar a dues dècimes del madrileny Jorge Martín, que va fer un gran registre d’1:29.621, i va aconseguir la seva cinquena pole de la temporada. Els dos pilots que lluiten pel títol mundial de MotoGP, Francesco Bagnaia i Fabio Quartararo, en aquesta darrer gran premi de la temporada sortiran des de la vuitena i la quarta plaça respectivament. L’italià només necessita sumar dos punts per ser campió –catorzè lloc–; mentre que el francès ha de guanyar i esperar que el seu rival no passi de la quinzena plaça.

Àlex Rins, en l’última cursa de Suzuki en MotoGP, sortirà des de la cinquena plaça, mentre que Maverick Viñales ocuparà el sisè lloc. Tots dos van superar la Q1. Aleix Espargaró va ocupar la desena posició. En la Q1 es van quedar Àlex Márquez, que va tenir un problema en la seva Honda, va canviar de moto i sortirà quinzè, i Pol Espargaró, que va caure i ocuparà el 22è lloc en la graella.

El campió fa la ‘pole’

El campió mundial de Moto3, Izan Guevara, va fer la seva cinquena posició preferent de l’any en Moto3. Va marcar un temps d’1:38.479 i va superar per 46 mil·lèsimes el turc Deniz Öncü. En aquesta categoria està en joc el subcampionat i entre els aspirants Sergio García va ser el millor en el tercer lloc, mentre que el Japonès Ayumu Sasaki va acabar cinquè i l’italià Dennis Foggia, el setè. Xavier Artigas sortirà des de la setzena plaça.

La primera, per una mil·lèsima

Alonso López va aconseguir la primera posició preferent de la seva vida en el mundial al fer el millor registre en la qualificació de Moto2. El madrileny va marcar un nou rècord del circuit de Xest amb un registre d’1:34.314 i va superar per només una mil·lèsima el murcià Pedro Acosta. Els dos pilots que lluiten pel títol mundial en aquesta darrera prova de la temporada, el mallorquí Augusto Fernández i el japonès Ai Ogura, sortiran des de la tercera i la cinquena plaça. Albert Arenas va acabar amb l’onzè registre mentre que Jeremy Alcoba va fer el divuitè.