Dakar

Mattias Ekstrom (Audi Sport) i Toby Price (KTM) s’imposen en el pròleg del Dakar

El suec Mattias Ekstrom (Audi Sport) en cotxes i l’australià Toby Price (KTM) en motos són els primers líders del 45è Dakar després de vèncer en el pròleg a Sea Camp, 13 quilòmetres d’introducció per pistes a la riba del Mar Roig. Ekstrom ha aturat el cronòmetre en 8:00 i ha superat per només un segon a l’alsacià Sébastien Loeb (Bahrain), que ha precedit a Stéphane Peterhansel (Audi, 8:11). El madrileny Carlos Sainz i el copilot de Ripollet Lucas Cruz (Audi) s’han classificat en sisè lloc (8:14). Laia Sanz (Astara), que afronta el seu segon Dakar en cotxes, ha ocupat la 27a posició (8:49), just per davant d’Isidre Esteve i Txema Villalobos (Toyota).

En motos, Toby Price, guanyador el 2016 i el 2019, ha cobert el pròleg en 8:22 i s’ha imposat per un únic segon de marge al seu compatriota Daniel Sanders (GasGas). El primer podi l’ha completat el pilot de Botswana Ross Branch (Hero), que ha acreditat el mateix registre (8:31) que el castellonenc Joan Barreda (Honda). El canetenc Joan Pedrero (Rieju), que en el seu quinzè Dakar competeix en la categoria Original (sense assistència), ha ocupat la 33a posició (8:55).

Les classificacions del pròleg decideixen l’ordre de sortida: els deu primers cotxes i les quinze millors motos, per ordre invers, escolliran la seva posició de sortida en la primera etapa.

Rokas Basiuska i Oriol Vidal, primers en SSV

Com ja s’esperava, la categoria dels SSV (Side by Side) ha començat amb força protagonisme dels participants catalans. El triomf del pròleg ha estat pel lituà Rokas Basiuska (9:06), amb el copilot de Llambilles Oriol Vidal (Can-Am) com a acompanyant. El duet format Gerard Farrés i Diego Ortega (Can-Am) s’han classificat en tercer lloc (9:14), amb el mateix registre que el polonès Eryk Goczal i el copilot de Canyamars Oriol Mena (Can-Am).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)