Dakar

Luciano Benavides venç al desert més temut i Skyler recupera el lideratge

L’argentí Luciano Benavides ha estat avui amb un temps de 2h57:59 el vencedor de l’onzena etapa del Dakar disputada entre Shaybah i Empty Quarter Marathon, amb un tram especial de 274 quilòmetres i un d’enllaç de 153 quilòmetres, en una jornada rodona de la firma Husqvarna, ja que el nord-americà Skyler Howes, quart a 2:09, ha recuperat el lideratge i té 28 segons de marge sobre l’australià Toby Price (KTM), que ha estat tercer, i 2:44 respecte de l’argentí Kevin Benavides (KTM), que lluïa el lideratge de la general abans de l’etapa i ha acabat desè a 6:22, una altra demostració de la imprevisibilitat de la cursa de motos. El segon calaix del podi de l’etapa l’ha ocupat l’australià Daniel Sanders (Gas Gas) a 1:38 del vencedor. És el tercer triomf d’etapa de Luciano Benavides en la present edició.

L’etapa ha estat un exercici de resistència perquè els participants ja acumulen més de 4.000 quilòmetres d’especials. La marató prosseguirà demà en la dotzena etapa. Avui al vivac especial, els pilots no podran rebre assistència tècnica. L’escenari ha ofert una barreja de sorra de tots colors en una jornada esgotadora a través de les dunes. L’Empty Quarter és la traducció del denominat i temut pels saudites com a Rub al Khali, –habitació buida–, un dels deserts més grans i mítics del mon, amb 1.000 quilòmetres de llargada i 500 d’amplada, temperatures extremes –a l’estiu dels 55 graus al zero a la nit– i poca vida.

La batalla pel triomf final de motos no ha tingut treva perquè encara hi ha diversos pretendents amb possibilitats. L’argentí Kevin Benavides (KTM), el líder, ha hagut d’obrir pista, fet sempre complicat, i ho pagat ben car.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)