Fórmula 1

Sergio Pérez s’imposa amb autoritat al GP de l’Azerbaidjan

El mexicà ha aprofitat el cotxe de seguretat per guanyar al seu company d’equip, Max Verstappen, i Charles Leclerc

Sergio Pérez (Red Bull) ha aconseguit la victòria al GP de l’Azerbaidjan després d’una cursa monòtona, però amb punts emocionants. El mexicà ha aprofitat el cotxe de seguretat per avançar al seu company d’equip, Max Verstappen, que ha finalitzat en la segona posició. El podi l’ha completat Charles Leclerc (Ferrari). Qui no ha pogut situar-se entre els tres primers ha estat Fernando Alonso (Aston Martin), que ha acabat quart i Carlos Sainz (Ferrari) ha completat el Top-5. Al campionat, Verstappen es manté líder amb 6 punts de marge sobre Pérez.

Safety Car decisiu

A la sortida, no s’han produït molts canvis de posició al capdavant de la cursa, amb Leclerc mantenint-se a la primera posició, seguit dels Red Bull. Els que sí que han remuntat posicions han estat George Russell (Mercedes) i Lance Stroll (Aston Martin). Una vegada s’ha pogut activar el DRS, Verstappen s’ha posat líder després de passar a Leclerc. Un parell de voltes més tard, ha estat el torn de Pérez d’avançar al pilot de Ferrari.

Les següents voltes han estat de gestió, amb els Red Bull escapant-se, amb el grup de darrere amb diferents estratègies, com les d’Aston Martín de gestió o de Lewis Hamilton (Mercedes) que ha tirat durant les primeres voltes i, després, ha patit amb les rodes. A partir de la volta 7, els pilots han començat a aturar, destacant Hamilton, que s’ha aturat en la volta 10.

En aquesta volta, Nyck De Vries (Alpha Tauri) ha patit un problema en el seu cotxe, quedant-se en el segon sector. Això ha provocat la sortida del cotxe de seguretat, el qual ha provocat l’aturada de la majoria dels pilots del capdavant, com Pérez, els Ferrari o els Aston Martín. D’aquesta forma, les posicions han quedat així: Pérez, Leclerc, Verstappen, Sainz i Alonso.

A la volta 13, s’ha rellançat la cursa i s’han produït alguns avançaments, com el de Verstappen a Leclerc, el d’Alonso a Sainz o el de Stroll i Hamilton a Russell. Tot s’ha mantingut tranquil fins a la volta 20, quan Hamilton ha avançat a Stroll després d’una errada del canadenc. Les voltes passaven i passaven, amb els pilots sense avançar-se, però sí tirant i apropant-se els uns als altres.

En aquest temps, Guanyu Zhou (Alfa Romeo) s’ha retirat de cursa després d’un problema mecànic. En les últimes 10 voltes, tots han començat a tirar i, a falta de 6 girs per acabar, Lando Norris (McLaren) ha avançat a Nico Hülkenberg (Haas). El pilot alemany ha caigut més posicions, mentre que els del capdavant han lluitat per la volta ràpida, que finalment l’ha aconseguit Russell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)