Fórmula 1

Sergio Pérez domina la primera cursa a l’esprint del 2023 a l’Azerbaidjan

El mexicà no ha tingut problemes per acabar primer davant de Charles Leclerc i Max Verstappen

Sergio Pérez (Red Bull) ha aconseguit una victòria bastant clara a la primera cursa a l’esprint de la temporada 2023 de Fórmula 1 al GP de l’Azerbaidjan, per davant de Charles Leclerc (Ferrari) i de Max Verstappen (Red Bull), qui ha tingut una cursa moguda, tocant-se amb George Russell (Mercedes), que ha finalitzat en la quarta posició, mentre que el Top-5 l’ha completat Carlos Sainz (Ferrari).

Sortida moguda

Al matí, per primera vegada en la història de la Fórmula 1, s’ha produït la ‘Sprint Shootout’, la classificació per aquesta cursa, on Leclerc ha quedat primer, seguit de Pérez, Verstappen i Russell. Amb aquestes posicions ja definides, s’han col·locat tots els pilots en la graella i les llums s’han apagat, donant la cursa per començada.

En la sortida, Max Verstappen s’ha dormit i ha perdut la posició davant George Russell, que ha fet una maniobra bastant agressiva, arribant a tocar-se, fins i tot. Poc després, Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) ha tocat el mur, perdent l’aleró davanter i la seva roda, la qual ha quedat enmig de la pista. Això ha provocat la sortida del cotxe de seguretat virtual i, posteriorment, el cotxe de seguretat real.

Unes voltes més tard, s’ha rellançat la cursa i Verstappen ha recuperat la posició amb Russell, mentre que Fernando Alonso (Aston Martin) ha avançat a Lewis Hamilton (Mercedes). Mentrestant, al capdavant, Leclerc i Pérez s’han escapat de Verstappen i, a l’inici de la volta 8, el mexicà ha passat al monegasc en el primer revolt. Això ha provocat que el pilot de Red Bull s’hagi escapat davant la manca de ritme del pilot de Ferrari.

Durant les següents voltes, Verstappen s’ha apropat a Leclerc, mentre que pilots com Lando Norris (McLaren) s’han vist obligats a aturar-se per culpa dels problemes amb els neumàtics. Mentre que la part davantera tot ha estat més tranquil, la part posterior de la graella hi havia més moviment, amb avançaments com el de Lance Stroll (Aston Martin) a Alexander Albon (Williams), la lluita entre els Haas o la dels Alfa Romeo amb Esteban Ocon (Alpine).

Tornant al capdavant, Pérez s’ha escapat dels seus rivals, deixant fora del DRS tant al seu company d’equip com a Leclerc. En les últimes voltes, el neerlandès s’ha apropat al monegasc, arribant a situar-se dins del marge del DRS. No obstant això, el pilot de Ferrari ha resistit bastant bé, aconseguint la segona posició, mentre que el neerlandès ha finalitzat tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)