Ral·lis

El 58 RallyRACC estrena format cent per cent amb trams de terra

L’exigència del traçat pot ser determinant amb vista a la resolució del campionat d’Espanya

Fora del calendari mundialista, el 58 RallyRACC Catalunya–Costa Daurada arriba a Salou com la setena de les nou proves puntuables per al ‘Súper campionat d’Espanya de Ral·lis’ (S-CER) i l’exigència del traçat, cent per cent de terra, posarà en disputa uns punts que poden ser decisius en la resolució del títol. Els asturians José Antonio ‘Cohete’ Suárez–Alberto Iglesias (Škoda Fabia RS Rally2) són líders, amb un avantatge de 31 punts sobre els seus principals rivals, els gallecs Iván Ares–José Antonio Pintor (Hyundai i20 N Rally2). En tercera posició es troben Jan Solans–Rodrigo Sanjuán (Hyundai i20 N Rally2), a 58 punts dels líders, i quarts Diego Ruiloba–Ángel Luis Vela (Citroën C3 Rally2).

Destaca la presència de l’actual Campió d’Espanya, Pepe López–Borja Rozada (Hyundai i20 N Rally2), i la reaparició de Nil Solans–Axel Coronado (Škoda Fabia Rally2 Evo), clars candidats a la victòria del ral·li.

Pel que fa al campionat de Catalunya, del qual el ral·li és la sisena prova puntuable, les possibilitats per a guanyar-lo passen per les actuacions a Salou dels dos primers classificats: Alejandro Mauro–Diego Sanjuán (Škoda Fabia Rally2 Evo) i Xavier Vidales–Jordi Hereu (Škoda Fabia R5), equips que també lluiten pel títol català reservat únicament als ral·lis que es disputen sobre terra.

Salou, l’epicentre

El podi de sortida (divendres a les 12.45h) i d’arribada (dissabte a les 19.00h), en el qual també es realitzarà el lliurament de premis als millors classificats, es tornarà a situar en el Passeig Jaume I de Salou. A més, tota la zona del passeig Marítim estarà completament ocupada el dissabte 21 per la disputa de l’especial urbana.

La ciutat de Salou també torna a tenir en el seu terme municipal el Shakedown o tram de proves, a primera hora del divendres. Aquest Shakedown serveix en el ‘Super campionat d’Espanya’ com a tram de qualificació perquè els pilots prioritaris puguin triar l’ordre de sortida en els trams de velocitat, segons els temps obtinguts.

El traçat està format per un total de 686,68 km de recorregut, dels quals 123,39 corresponen a nou trams cronometrats, cinc d’ells diferents. Entre aquests trams, destaquen per la seva dificultat els 23,28 km de ‘La Pobla de Massaluca–Vilalba dels Arcs’, i els 18,62 km de ‘Horta–Bot’, tots dos molt distintius de la personalitat de la prova.

El parc de treball dels equips se situarà una edició més en l’aparcament de PortAventura World, mentre que la base administrativa del 58 RallyRACC Catalunya – Costa Daurada estarà instal·lada a l’Hotel Caribe Resort del parc temàtic, on també se situarà la sala de premsa i es podrà obtenir informació de la cursa.

Presència internacional i impuls als joves valors

En aquesta edició del RallyRACC, a més, és present el programa FIA Rally Star, format per sis joves valors que es preparen dins d’aquesta iniciativa per a la seva posterior promoció al mundial de ral·lis, sempre sota tutela de la FIA. Els pilots que formen part del programa són Romet Jürgenson–Sim Oja (Estònia), Abdullah Al-Tawqi–Ronan Comerford (Oman), Max Smart–Cameron Fair (Sudàfrica), Taylor Gill–Daniel Brkic (Austràlia), José ‘Abito’ Caparo–Alba Sánchez (Perú) i Annia Cilloniz–María Esther Gutiérrez (Perú), tots ells amb Ford Fiesta Rally3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)