Trial

El domini infinit de Bou

Trial. El 34 vegades campió del món guanya per 17a vegada el Trial Indoor de Barcelona en dinou participacions i se situa líder del mundial d’X-Trial

Toni Bou (Montesa) va engrandir, ahir, l’idil·li amb el Sant Jordi en la 47a edició el Trial Indoor de Barcelona i suma el seu 17è triomf en la prova en 19 participacions en la catedral de l’X-Trial. El 17 vegades campió del món de la modalitat i 34 en total va signar una exhibició que va aixecar el públic dels seients minimitzant la dificultat d’obstacles impossibles per a la resta i, amb 37 anys i una motivació intacta, inicia el mundial amb el lideratge.

Bou va mostrar les credencials de bon començat i amb tan sols un punt de penalització en les cinc zones del primer recorregut va ser el millor, per davant del basc Jaime Busto (3), el gallec Gabriel Marcelli (4) i l’ulldeconenc Adam Raga (6). En la segona volta, va repetir amb només un punt i es va plantar a la final amb 2 punts, juntament amb Jaime Busto (Gas Gas) –5 punts (3+2)– i amb el seu company d’equip Gabriel Marcelli (Montesa), amb 11 punts (4+7). Matteo Grattarola (Beta), amb 12 punts, Adam Raga (Sherco), amb 16, Toby Martin (Montesa), amb 18, Benoît Bincaz (Sheroc), amb 18, i el terrassenc Aniol Gelabert (TRRS), amb 27, van quedar exclosos de la lluita pel títol.

En la final, amb sis zones –amb una de nova–, Busto va arrencar líder i va intimidar amb un zero en la primera zona, i Bou en va sumar un. Però el basc va penalitzar 5 punts en la segona i el pierenc, més segur, li va saltar a la jugular i ja no va cedir la iniciativa. Marcelli es va despenjar ben aviat. Amb un zero aclamat en la quarta zona, d’alta dificultat, el pilot català va sentenciar el títol. Tant Busto com Marcelli van penalitzar cinc punts. El pierenc va acabar amb 11 punts, amb un altre zero en la darrera zona que va celebrar amb l’eufòria d’un principiant. Busto va ser segon amb 21 i Marcelli, tercer, amb 22.

Calendari 2024
Chalon-sur-Saône 15 de març
Niça 22 de març
Ginebra 4 de maig
Andorra la Vella 5 octubre
Pamplona 16 de novembre

Abellán derrota Bristow

En la quarta edició de la Women’s Trophy, la terrassenca de 24 anys Berta Abellán (Scorpa), que es va treure el mal regust de l’any passat, va complir el seu somni i va trencar el monopoli de la britànica i nou cops campiona del món a l’aire lliure Emma Bristow (Sherco). Abellán va fer nomes 4 punts de penalització en les cinc zones (0+1+3+0+0), mentre que Bristow, que va fer un fiasco en la quarta, va acabar amb 7 punts. El podi el va completar la italiana Andrea Sofia Rabino (Beta), amb 8 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)