Fórmula 1

Verstappen vol situar les coses al seu lloc

Fórmula 1. El campió mundial té ganes de fer una gran cursa al Japó després de la seva retirada per problemes mecànics a Austràlia

Després de les tres primeres curses del mundial de fórmula 1, la classificació de pilots i d’equips està molt més ajustada del previst. En el GP del Japó, que es disputa aquest cap de setmana, Max Verstappen i el seu Red Bull volen tornar a posar les coses al seu lloc i ampliar l’avantatge. Els quatre primers pilots estan en 11 punts de diferència, i el neerlandès, el líder que suma 51 punts, només supera per 4 punts el segon, Charles Leclerc, que en té 47. En la classificació per equips també hi ha igualtat, i Red Bull (97) només té un marge de 4 punts sobre Ferrari (93). Tot això és degut als resultats del GP d’Austràlia, amb la retirada del triple campió mundial per problemes mecànics i al doblet dels pilots de Ferrari.

En les dues darreres edicions del GP del Japó –no es va disputar durant dos anys per la pandèmia–, la victòria ha estat per a Max Verstappen, i enguany vol tornar al primer lloc al circuit de Suzuka. El neerlandès havia demostrat una gran superioritat en les curses de Bahrain i l’Aràbia Saudita, i comptant els triomfs que havia aconseguit la temporada passada s’havia situat amb 9 victòries seguides, a només una d’igualar el seu rècord de 10 que va aconseguir el 2023. El GP del Japó és una bona oportunitat per iniciar una nova ratxa de victòries.

La compra de MotoGP

Liberty Media Corporation, el propietari del mundial de F1, va anunciar un acord per adquirir MotoGP, el mundial de motociclisme. Amb aquest nou acord, Dorna Sports SL continuarà sent una companyia independent dins Liberty Media’s Formula One Group, i Carmelo Ezpeleta, que n’ha estat el CEO des del 1994, mantindrà el seu lloc i la direcció del negoci amb el seu equip. Dorna també té els drets de Moto2, Moto3, MotoE, Superbike i el nou mundial femení, que estan en el paquet. La transacció reflecteix un valor d’empresa per a Dorna de 4.200 milions d’euros i un valor de capital de 3.500 milions d’euros. S’espera que l’adquisició es completi a finals del 2024.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)