Fórmula 1

Una bufada de vent

Fórmula 1. Traslladen Fernando Alonso a l'hospital després d'un accident presumiblement provocat per la ventada al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot està bé, només commocionat

Fernando Alonso està bé, conscient i parla amb els metges, però haurà passat aquesta nit en observació a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat. El pilot asturià va tenir un accident ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya, en l'última jornada de tests d'aquesta setmana. Passaven cinc minuts de dos quarts d'una quan el McLaren-Honda va quedar aturat al costat del mur interior a la sortida del curvone (tercer revolt, de dretes). Un testimoni, el fotògraf català Jordi Vidal, va explicar que Alonso circulava a velocitat reduïda quan, de cop, va tòrcer cap a la dreta a la sortida del revolt, fins a aturar-se tot fregant el mur.

El pilot no es va moure fins que van arribar els metges per atendre'l, i vint minuts més tard va arribar al centre mèdic del circuit en ambulància. A un quart de dues el van traslladar a l'hospital en helicòpter per fer-li un escàner, que va confirmar que el pilot no tenia cap lesió.

Un accident “normal”

En un primer moment, les circumstàncies de l'accident van fer pensar en un desmai o una indisposició sobtada d'Alonso, però Luis García Abad es va afanyar a desmentir-ho. El mànager va apuntar que la telemetria deixava clar que la causa havia estat el fort vent que bufava ahir al matí. Per la seva banda, McLaren va treure importància als fets, per bé que no en va aclarir les circumstàncies. “Ha estat un accident normal en els tests; algunes informacions n'han exagerat la gravetat”, va dir el cap Éric Boullier, que va reiterar que el pilot està bé, “només commocionat” pel xoc contra el mur.

En un principi, l'equip pensava provar al matí amb Alonso i a la tarda amb Jenson Button, però la preceptiva revisió de la mecànica els va obligar a abaixar la persiana i fer creu i ratlla amb una setmana de pega –31 voltes diàries de mitjana–. Els tests a Montmeló es reprendran dijous que ve.

El d'Alonso no va ser l'únic accident del dia, perquè a la tarda Carlos Sainz va sortir de la pista al bell mig del curvone, en perdre el control del Toro Rosso. El pilot ho va atribuir a una errada, i va comentar que el vent complicava força el pilotatge. A primera hora del matí –amb l'asfalt i les rodes fredes–, Rosberg va fer una virolla sense conseqüències, igual com Vettel dissabte.

LA XIFRA

150
km/h
era la velocitat d'Alonso abans de sortir de la pista, segons Vettel, que el seguia de prop.
1r R. Grosjean (Lotus-Merc.)
1:24.067
2n Nico Rosberg (Mercedes)
1:24.321
3r Daniïl Kviat (Red Bull-Ren.)
1:24.941
4t F. Nasr (Sauber-Ferr.)
1:24.956
5è V. Bottas (Williams-Merc.)
1:25.345
6è Carlos Sainz (STR-Ren.)
1:25.604
7è Sebastian Vettel (Ferrari)
1:26.312
8è N. Hülkenberg (F. India-Merc.)
1:26.591
9è F. Alonso (McLaren-Honda)
1:27.556

Grosjean vola

Per tercer cop en quatre dies, un Lotus va acabar al capdavant. Romain Grosjean va marcar el millor temps absolut de la setmana en una tirada amb pneumàtics supertous a última hora de la tarda, quan el vent havia deixat de bufar sobre el Circuit de Barcelona-Catalunya. Força més significatiu va ser el registre de Nico Rosberg, segon amb un joc del compost mitjà en el Mercedes, a tot just 254 mil·lèsimes de l'E23. Pel que fa a Ferrari, Vettel va estar gairebé tota la tarda tancat al box i només va fer 76 voltes, lluny de les 131 de Rosberg i les 129 de Valtteri Bottas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)