Fórmula 1

Vint-i-cinc curses seguides no són cosa de no-res

Fórmula 1. El Circuit de Barcelona-Catalunya celebrarà la Setmana del Gran Premi al passeig de Gràcia per apropar la F-1 a la ciutat i commemorar un aniversari molt especial

La fita que suposa organitzar la 25a edició consecutiva del Gran Premi de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya i la contribució de la carrera a la projecció de Barcelona al món van ser els eixos dels parlaments de les autoritats durant la presentació de l'esdeveniment, que se celebrarà del 7 al 10 de maig. L'acte va tenir lloc ahir a l'auditori de la Pedrera, al bell mig del passeig de Gràcia de Barcelona.

L'elecció del lloc no va ser casual, atès que a partir del dilluns dia 4 l'emblemàtic eix comercial serà l'aparador d'un seguit d'activitats al voltant de la F-1, amb el doble objectiu de promocionar la prova i commemorar-ne l'aniversari. “Volem que aquesta setmana ens doni visibilitat”, va explicar el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera. “Necessitem que la gent es mobilitzi i vingui al circuit”, va emfasitzar.

Així, el passeig de Gràcia es guarnirà amb 200 banderes de quadres i molts dels establiments de restauració de la zona oferiran menús especials amb temàtica de F-1. La comunió entre la ciutat i el circuit és profitosa per a tots plegats. “El Gran Premi enforteix la marca Barcelona”, va dir la quarta tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Maite Fandos.

A més a més, del 5 al 17 de maig el Palau Robert acollirà una exposició de les millors fotografies de les 24 edicions de la carrera. I a l'altra banda de la Diagonal, als Jardinets de Gràcia, s'hi exposaran els monoplaces del 2015 de Red Bull, McLaren i Ferrari, i altres cotxes històrics, com ara el Williams FW14B –tal vegada el cotxe més hipertecnològic de la història–, vencedor a Montmeló el 1992, amb Nigel Mansell.

Plogui o faci sol

Aquella va ser la segona edició del Gran Premi al circuit vallesà, que l'any anterior havia agafat el relleu de Montjuïc com a seu de la F-1 a Catalunya. “Els circuits van canviant i en alguns s'hi deixa de córrer, però el nostre està ben consolidat”, va valorar Sebastià Salvadó, president del RACC i un dels artífexs de la creació del circuit. Aquesta responia a l'anhel d'un país i fou possible per l'acció concertada dels diferents actors del territori, tal com va recordar el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que aleshores era regidor a Parets del Vallès i, per tant, ho va viure d'aprop. “Catalunya té tradició industrial i vocació esportiva, i el circuit ens dóna projecció internacional i repercussió econòmica”, va asseverar.

L'anècdota de l'acte la va protagonitzar l'expilot Pedro de la Rosa, que va etzibar que ell voldria que a la cursa d'aquest any hi plogués. Ho deia pensant en la incertesa i l'emoció, però el desig no va ser gaire ben rebut a la fila d'autoritats. En qualsevol cas, plogui o faci sol, aquest serà un gran premi molt especial, fruit d'una trajectòria històrica.

PROTAGONISTES

1.570
voltes
han fet els pilots al llarg de les 24 curses de F-1 disputades al Circuit de Barcelona-Catalunya.

LES XIFRES

4,5
milions
d'espectadors han passat pel circuit durant els 24 caps de setmana de la F-1 a Montmeló.
És molt important fer 25 anys, però la gent ha de venir; el públic ha de ser el jugador número 12
Vicenç Aguilera
president circuit de bcn-cat
El circuit va ser possible gràcies al diàleg, el pacte i la generositat entre els actors implicats
Felip Puig
conseller d'empresa i ocupació
Vint-i-cinc anys són una primera etapa; hem de somniar amb els següents vint-i-cinc
Antoni Guil
alcalde de montmeló
Ha estat un catalitzador del món del motor, que després de Montjuïc s'havia desdibuixat
Sebastià Salvadó
president del racc

Encara no toca parlar de renovació

El contracte de la F-1 amb el Circuit de Barcelona-Catalunya expira després de l'edició del 2016. Per tant, encara no hi ha pressa per signar la renovació. “Fa temps que estem parlant. Fem les coses ben fetes, i quan arribi el moment, ho lligarem”, va explicar Vicenç Aguilera. “Hi ha vocació de fer 25 anys més; el Gran Premi és una vocació de país”, hi va afegir el director del circuit, Salvador Servià. Pel que fa a la venda d'entrades: “Estem en nivells semblants a l'any passat, una mica per sobre en el públic estranger”, va apuntar Aguilera. El 2014, la cursa va tenir 91.480 espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)