3a divisió FEF

3a divisió

Abegondo parla català

Els exjugadors de la Damm Lucas i Expósito i els exblaugrana Corredera i Calvet brillen amb el Dépor B buscant una oportunitat en el futbol professional

Pateixen la inclemència d'un joc més dur que el català però gaudeixen de l'experiència de créixer lluny de casa

La boira i la pluja matinera no deixen veure gaire cosa al camp principal de la ciutat esportiva del Deportivo B. Abegondo es lleva freda i plujosa però el clima és ideal per fer córrer la pilota. Allà, a 1.000 quilòmetres de casa seva, quatre joves jugadors catalans s'intenten fer un lloc en el futbol professional jugant en la tercera divisió gallega. Els exblaugrana Àlex Corredera i Pol Calvet i els exjugadors de la Damm Edu Expósito i Emilio Lucas van decidir viatjar a l'altra punta de la península per intentar complir un somni, i de moment l'experiència és ben reeixida: tots quatre són part important del quart classificat del grup 1 de la tercera divisió ja que sumen un total de 14 gols, el 30% del total de les dianes de tot l'equip.

“És un filial d'un equip de primera”, coincideixen a dir tots quatre, com la raó principal per la qual van decidir fer les maletes i fitxar pel Dépor. “Jo sempre he estat a casa i les primeres dues setmanes van ser dures, però després ja t'hi acostumes i tot va com una seda”, diu el migcampista Expósito. “Sempre és millor coincidir amb excompanys”, comenta el lateral Lucas, que ha coincidit amb Expósito al Cubelles i a la Damm. “L'organització és espectacular”, afirmen tots dos. “Es nota que és un club de primera divisió, des de la directiva fins als encarregats del material, és brutal”, admet Expósito. Tots dos van arribar procedents del conjunt cerveser i s'hi van trobar amb l'exblaugrana Corredera, que havia fet la pretemporada amb el primer equip: “Personalment crec que em va anar bé marxar, per reivindicar-me i per fer-me un lloc en un equip diferent.”

Menys nivell?

Tant Expósito com Lucas com Corredera acaben de sortir de categoria juvenil. “Aquesta categoria és molt dura”, afirmen tots tres, referint-se al grup gallec. “És molt fotuda perquè els jugadors són molt durs, veterans i se les saben totes. Nosaltres, en canvi, som joves”, diu Lucas. “Jugar a fora de casa és molt complicat perquè hi ha moments en el partit que et tanquen, no paren de tirar córners, faltes laterals i no et deixen sortir”, hi afegeix Àlex Corredera.

L'objectiu del Deportivo B és pujar de categoria, hi ha posat molts mitjans, l'equip s'ha reforçat, entre altres amb Pol Calvet, el quart català i últim d'arribar, al gener. “És un repte per a mi fins d'aquí al juny”, reconeix. “La proposta esportiva era molt bona, el fet de tornar a jugar era molt important per a mi, i tenir un equip de projecció de referència també”, admet Calvet, que, a banda del futbol, també està gaudint de la vida a la Corunya. “S'hi menja realment molt bé”, explica. I n'hi ha per a tant amb el clima? “Per al futbol és molt millor, així la pilota corre més”, diu Lucas. Els catalans –tal com els coneixen– a Abegondo s'hi senten com a casa.

18
partits
ha disputat Emilio Lucas
2.079
minuts
ha jugat Edu Expósito
9
gols
ha marcat Corredera
100%
de titularitats
ha tingut Pol Calvet (4 de 4 possibles)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)