Olimpisme

Kilian: no a Barcelona-Pirineus

Olimpisme. El referent mundial en esports de muntanya és una de les personalitats que donen suport al manifest de la plataforma Stop Jocs Olímpics, contrària al projecte per a la cita el 2030

La plataforma Stop Jocs Olímpics presenta demà el seu manifest contrari al Projecte Pirineus-Barcelona 2030, que abans de veure la llum ja ha rebut el suport de més de quaranta persones del Pirineu, entre les quals, Kilian Jornet, que intervindrà en la presentació des de Noruega de manera telemàtica.

Kilian és un referent dels esports de muntanya conegut arreu del món pels seus èxits competint en esquí de muntanya –la disciplina que passa a formar part del programa olímpic a Pequín aquest 2022– i en curses d’ultrafons i, també, pel seu projecte Summits of my life culminat amb la doble ascensió a l’Everest en sis dies.

La presència del referent esportiu del país en l’auge dels esports de muntanya suposa un gran impacte per a la plataforma contrària a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2030, que adverteix del risc que representa per al territori i també del model econòmic que hi ha al darrere. Kilian Jornet sempre ha defensat el medi natural i, coincidint amb la Conferència del Canvi Climàtic de Glasgow, participa en diversos fòrums i iniciatives relacionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)