Olimpisme

Enterrar la candidatura

Olimpisme. La plataforma Stop Jocs Olímpics presenta un manifest en què exigeix la retirada del projecte Pirineus-Barcelona 2030

La plataforma Stop Jocs Olímpics va presentar el manifest en què exigeix la retirada de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. Aquest manifest ja té una seixantena d’adhesions individuals i col·lectives, entre les quals destaca la de Kilian Jornet, un referent mundial en els esports de muntanya. També hi ha la signatura, entre altres, de l’alpinista Araceli Segarra i de representants del món ramader, excursionista i cultural, i alcaldes del territori.

El manifest diu que la candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern és un projecte que no respon a les necessitats del Pirineu i que apostar-hi en un context d’emergència climàtica és “una greu irresponsabilitat”. El portaveu de la plataforma, Bernat Lavaquiol, va explicar en la presentació que no té sentit seguir endavant: “Si ara centrem totes les inversions en infraestructures de turisme de neu, que tenen una data de caducitat, de què viurem les veïnes del Pirineu d’aquí a 10 o 15 anys?” La proposta que fan és “enterrar definitivament el macroprojecte”, i diuen que s’han de canalitzar les inversions per potenciar un canvi de model socioeconòmic al territori.

Kilian Jornet hi va ser present telemàticament des de Noruega, on viu, i va assenyalar: “Les estacions d’esquí necessiten un replantejament i això no ho porten uns Jocs. Dir que les inversions que necessita el Pirineu vindran amb uns Jocs és viure la realitat des de molt lluny.”

ELS PROTAGONISTES

Somniar a participar en uns Jocs a casa no treu que puguem pensar que això no és el que necessita en el dia d’avui el Pirineu
Kilian Jornet
Hem cregut oportú llançar aquest manifest a causa de l’avenç de la candidatura
Bernat Lavaquiol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)