Olimpisme

El govern català i l’aragonès pacten una candidatura conjunta pels Jocs d’Hivern del 2030

El govern català i l’aragonès han arribat a un acord tècnic per la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, segons ha avançat La Vanguardia. El projecte serà anunciat dilluns pel Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Catalunya organitzaria les principals proves d’esquí, com és el cas de l’esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella); esquí de muntanya (a Boí Taüll); snow i freestyle (Baqueira Beret) i hoquei gel (Palau Sant Jordi). A l’Aragó s’hi disputarien el biatló i esquí de fons, el patinatge artístic i de velocitat curta i llarga. També es contempla la celebració de diverses disciplines en altres zones del món amb instal·lacions idònies com els salts o el tobogan, que requereixen infraestructures molt costoses. En aquest sentit, Sarajevo (Bòsnia), seu dels Jocs el 1984, seria una de les candidates.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’havia mostrat obert a col·laborar amb altres territoris, sempre que Catalunya, que ha liderat i lidera el projecte, ocupés un paper preeminent en la composició final. L’acord polític era una de les condicions del COE perquè la candidatura tirés endavant, tot i que ara també faltarà el vistiplau de la població, una part de la qual ja s’ha mostrat contrària a la disputa dels Jocs.

El govern aragonès, ha negat l’acord hores després a través d’un comunicat en el qual diu que no donarà el seu suport a la candidatura fins que no estiguin clars tots els aspectes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)