Olimpisme

El COE comunica al govern central, Catalunya i l’Aragó l’acord tècnic pels Jocs del 2030

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha enviat una carta en què comunica als governs central, català i aragonès la proposta tècnica “debatuda i acordada” per al projecte de candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, segons fonts de la Generalitat.

Aquestes fonts han indicat que el COE ha enviat aquest migdia al govern català la proposta amb “la distribució de seus presentada, debatuda i acordada” per la comissió tècnica que integra totes les parts, que ara els presidents del Govern, Pedro Sánchez, de la Generalitat, Pere Aragonès, i del Govern d’Aragó, Javier Lambán, haurien de validar políticament.

La carta, signada pel president del COE, Alejandro Blanco, explicita la distribució de disciplines olímpiques i seus acordada per la comissió tècnica després de sis reunions els últims mesos, encara que no el nom de la candidatura, encara per decidir.

A Catalunya s’organitzaria l’esquí alpí (La Molina-Masella), el surf de neu, l’esquí artístic (Baqueira Beret), l’esquí de muntanya (Boí Taüll) i l’hoquei sobre gel, amb el Palau Sant Jordi de Barcelona com a escenari.

A l’Aragó es duria a terme el biatló i l’esquí de fons, amb Saragossa com a seu del patinatge artístic i el patinatge de velocitat a pista llarga i a pista curta, mentre que Jaca acolliria el cúrling.

Fora de l’Estat, en un lloc per determinar, que podria Sarajevo, se celebrarien les proves de salts d’esquí, combinada nòrdica, bobsleigh, tobogan i luge. La missiva ara haurà de ser validada políticament pels presidents del Govern, Pedro Sánchez, Pere Aragonès, i del Govern de l’Aragó, Javier Lambán.

Amb l’oficialització d’aquest acord, de moment es tanquen les discrepàncies evidenciades divendres, quan, després de conèixer-se la notícia que s’estava ultimant un preacord tècnic, l’Aragó va negar-ne l’existència, que tot i això confirmava la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)