Olimpisme

Els rivals olímpics dels Pirineus agafen avantatge per la posició inflexible de l’Aragó

Tres experts del Comitè Olímpic Internacional (COI) estan visitant aquesta setmana Vancouver, una de les seus aspirants a ser l’escenari dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Fa uns dies van fer el mateix a Salt Lake City i els mitjans japonesos avancen que després Canadà es dirigiran a Sapporo com a part del nou procés de selecció i dels treballs previs que fa el COI amb els diferents aspirants per recollir la informació necessària abans de decidir-se per una seu definitiva. La visita a Barcelona i als Pirineus s’ha posposat i no té una data fixada en el calendari. És un anunci que ja va fer el mateix president del COE, Alejandro Blanco, però sense avisar que les altres candidatures anaven per feina mentre la seva continua enfangada.

Des de mitjans especialitzats com insidethegames i francsjeux es confirma que cada dia que passa sense que l’Aragó accepti l’acord al qual es va arribar amb Catalunya les possibilitats de Barcelona-Pirineus (o com s’acabi dient) van perdent pes. Les altres candidatures tenen clar quin és el seu full de ruta. Gaudeixen, a més, d’un ampli suport polític, potencial econòmic i no hi ha cap enquesta o referèndum que hagi mostrat una posició contrària dels ciutadans de les regions. Un dels grans obstacles de la candidatura dels Pirineus era i és l’acord polític. Mentre aquest no arribi, el COE no pot presentar el projecte i quan més trigui a fer-ho menys possibilitats tindrà per fer-se valent davant de rivals que fa anys que treballen també en el mateix objectiu.

El canal nord-americà ABC també confirma la inspecció a les diferents seus de l’”equip tècnic” del COI aquests dies i apunta la possibilitat que es puguin concedir en una sola nominació els Jocs del 2030 i el 2034, com es van fer amb els Jocs de París 2024 i Los Angeles 2028. En qualsevol cas a Sapporo, Salt Lake City i Vancouver la posició de Javier Lambán és una aliat inesperat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)