Olimpisme

Miró: “No hi ha data límit per presentar una candidatura unitària als Jocs d’hivern”

El directiu català Pere Miró, conseller especial de la presidència del Comitè Olímpic Internacional (COI), ha assegurat avui sobre la possibilitat d’una candidatura unitària entre Catalunya i Aragó per als Jocs d’Hivern de 2030 que “no hi ha una data límit” per prendre una decisió. Així ho ha comentar en unes declaracions a Catalunya Ràdio. A tres dies que venci el termini previ establert pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) per arribar a un acord, Miró insisteix que per al COI és “millor sumar que restar”, en referència a una candidatura unitari o en solitari.

“Des del COI, el procés per arribar a escollir una ciutat o un país organitzador passa per un procés de diàleg permanent i no hem fixat cap data. Aquest diàleg s’està desenvolupant no només amb els Pirineus, sinó amb altres ciutats del món. Així que per a nosaltres aquest límit no existeix”, va afegir.

També es va referir al fet que el COI no obliga a realitzar cap tipus de consulta al territori: “Sí que s’obliga a demostrar d’una manera o una altra aquest suport. Seria suficient amb el suport dels alcaldes? Si és la manera que tria la candidatura, ja dependrà de nosaltres jutjar aquesta mostra presentada”.

Qüestionat sobre si guanyés el ’no’ en aquesta consulta, Miró va assegurar que el candidat hauria de dir quina posició adoptar a partir d’això. “Caldria informar al COI i el COI jutjar del que ens informen”, va afegir. Miró va dir que en la seva dilatada trajectòria en el COI ha viscut “centenars de candidatures potencials i sempre hi ha problemes interns, com és lògic”.

“Si tots volen formar part d’aquest projecte olímpic, per a nosaltres és una lectura que significa que l’interès pels Jocs segueix sent molt important. Com he dit en centenars de candidatures, al final que hi hagi un acord i, dins de la meva neutralitat, espero que sigui la més forta possible i que segueixi avanci”, va argumentar.

Quant a la possibilitat que l’Aragó present una candidatura en solitari, Miró va recordar que Jaca s’ha presentat en dues ocasions. “Crec que va ser a la fi del Segle XX i inicis del XXI. Aragó té un potencial molt gran, i Catalunya també. Dins de la meva neutralitat hi ha un report d’un tècnic del COI que va estar a Catalunya i va valorar molt positivament les instal·lacions. Per tant, Catalunya té un gran potencial, un grandíssim nivell, Aragó té un altre.. i a partir d’aquí, sempre és millor sumar que restar”, va assegurar.

I sobre l’opció d’una candidatura en solitari de Catalunya, Miró va comentar que cal valorar el context mundial i el potencial de la resta de candidatures.

“Hi ha un interès molt gran, com és públic, de Salt Lake City (Estats Units), Sapporo (El Japó) i gairebé segur que de Vancouver (Canadà). Així que les decisions no es prenen solament basades en el potencial d’una candidatura, sinó d’aquesta i unes altres”, va indicar.

Miró va comentar que Alejandro Blanco, president del COE, creu “profundament” en la candidatura: “Creu en la voluntat de Catalunya de tirar endavant la candidatura. I també creu en la voluntat d’Aragó i vol tirar endavant aquesta candidatura i està fent tot el que pot perquè així sigui. Està fent un treball encomiable”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)