Opinió

Avisats estem

El Barça no va perdre a Balaídos només per una errada del porter. Van ser altres coses, que ja han passat massa vegades

Si el Barça no hagués fallat de la manera clamorosa que ho ha fet, a casa i a fora, la diferència de punts que tindria respecte als seus rivals directes ja seria important en aquests moments del curs. No és així perquè s'han perdut massa punts i l'única valoració positiva que podem fer de tot plegat és que els altres, és a dir el Madrid i l'Atlético, estan en una situació similar i per això el lideratge està a només dos punts del Barça.

Què va passar a Vigo? Home, estàvem avisats –i Luis Enrique el primer, pel coneixement que té d'aquella casa– amb el que havia passat l'any passat. Luis Enrique va decidir mantenir les rotacions i no va anar bé. Tothom pot analitzar-ho des de la seva perspectiva, però crec que ningú pot discutir que la primera part del Barça va ser dolenta, molt dolenta. Pels gols encaixats, però, sobretot, per la manera com es va produir tot plegat. Després, amb l'entrada d'Iniesta i el lideratge de Piqué, el Barça va ser el Barça i hauria pogut guanyar o empatar, tot i que va perdre. Però almenys va donar la imatge de ser un equip i de saber a què jugava.

S'ha parlat molt de l'errada de Ter Stegen. No hi entraré. Tots els jugadors, fins i tot el millor Busquets, fan errades i, a voltes, algunes d'aquestes errades donen punts. Ter Stegen es va equivocar i va encaixar un gol que va suposar la derrota, però fan feredat les ximpleries que s'han dit en calent (i en fred) sobre si és el porter adequat per al Barça. Ho és, es va decidir així deixant marxar Bravo i, particularment, no hi tinc res a dir, perquè hi ha porter de primer nivell per a una dècada. O és que no recordem que alguns també retreien errades similars a Víctor Valdés, el gran porter del Barça?

No, el Barcelona de Luis Enrique no va perdre a Balaídos per culpa de l'errada del porter. Va perdre perquè va jugar de pena durant mitja part i perquè no va estar a l'altura del que s'esperava de l'equip, i menys després d'optar al lideratge gràcies a l'empat de l'Eibar al Bernabéu. El Barça no és líder per errades pròpies. Seria també massa fàcil escriure que la culpa és de l'entrenador. Home, si seves són les victòries, també ho han de ser les ensopegades. Luis Enrique és així i ha tornat a dir que continuarà fent rotacions, cosa que ningú li discuteix. Ho ha de fer. Però de la mateixa manera que tot i tenir una idea d'equip la va saber modular després de l'enganxada amb Messi a Anoeta fa dos anys i la cosa va acabar amb triplet, potser ara ha de continuar fent rotacions, però canviant la seva manera de fer-les.

Si alguna vegada algú va tenir dubtes de Piqué, suposo que han quedat esvaïts. Ara n'hi ha que aprofiten errades puntuals per carregar contra Sergio Busquets. Sí, efectivament, ha perdut pilotes que han costat gols, però això forma part de la manera de jugar del Barça. Si juguessin tancats no en perdria ni una, però podria llavors el Barça jugar com juga i marcar els gols que marca? A Vigo, el Celta va jugar com sempre i va sorprendre un Barça amb una línia de migcampistes inèdita. Arda juga millor a la banda que com a interior, i Iniesta si està bé, ha de jugar sempre. És una manera de dir-ho. No passa res, però ja són força els avisos rebuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)