Opinió

OPINIÓ

Espanyolitzar el partit més catalanista

Javier Tebas, exmilitant de Fuerza Nueva y actual president de la Lliga de Futbol Professional, aquell paio que va dir que el Barça no tindria lloc a la primera divisió en cas d’una Catalunya independent, vol promocionar la Marca España als Estats Units i se li ha acudit portar-hi al gener el Girona-Barça.

Molt hàbil, Tebas. I no pas per haver-se apujat el sou aquest 2018 fins als 1,2 milions d’euros anuals i 250.000 de variables (targetes black a banda), sinó perquè sembla tenir molt ben agafat el comandament per espanyolitzar el partit que és el paradigma del catalanisme a l’elit futbolística i el que més nosa i urticària fa a la Lliga. No deu ni passar per la porta, Tebas, sabent-se amb aquest control i tenint com xaiets el Girona i el Barça demanant permís.

Cada dia que passa, l’esdeveniment fa pinta d’estar més polititzat. I cada minut que es consumeix, la sensació és que la LFP (i aviat s’hi posarà bé la federació espanyola, com passa amb el PP i el PSOE cada vegada que hi ha pel mig algun afer que afecti Catalunya) ha clavat un gol per l’escaire al Girona i al Barça. Per què, si volen potenciar la ñ, no hi porten un Getafe-Madrid, reparteixen 40.000 banderetes, posen l’himne a tot drap i asseuen el rei a la llotja del Hard Rock Stadium de Miami?

Més que un gol, en el cas del Girona serà un autogol si es confirma que ha estat el club de Montilivi el que ha perdut l’oremus per aquest partit per un grapat de diners. Seria bo que, sobretot l’entitat blanc-i-vermella, que ha deixat sense cap explicació els seus 9.000 abonats, respongués a algunes preguntes. La propietat, el president o el famós consell assessor. Qui sigui:

1. Per què aquest inquietant silenci sobre aquest partit des del minut 1?

2. Quants diners cobrarà el Girona per promocionar la Marca España?

3. No els fa posar de tots colors que més de 14.000 aficionats del Girona no puguin veure a Montilivi el partit que més il·lusió els fa i pel qual ja van pagar?

4. Que els futbolistes del Girona no estiguessin a Madrid el dia que l’AFE es va pronunciar en contra del partit als EUA eren directrius del club o ens hem de creure que no van trobar combinació?

5. Com explicaran, mirant a la cara un abonat de tota la vida que estima el club i que no accepta cap compensació, que vostès ja s’han venut?

PD: I, canviant de tema, per quan el primer comunicat o tuit o gest per demanar la llibertat i el retorn a casa dels polítics empresonats i exiliats? De fet, no fer-ho ja és fer Marca España.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)