Opinió

Trens que passen

De Jong és un jugador que pot apujar el nivell del mig del camp del Barça. Que no l’hagin lligat encara és un gran misteri

El Barça, diuen, ha treballat el fitxatge de la nova perla de l’Ajax, Frenkie de Jong. Diuen, també, que el jugador ja ha donat el sí, que el tenen controlat, que els dos clubs estan en contacte, i que si no és aquí és perquè l’Ajax el necessita almenys una temporada més. La realitat, però, és que el Barça ha parlat molt de De Jong, però no ha fet una oferta convincent per garantir el fitxatge ara o d’aquí a un any, ha marejat la perdiu –i ho continua fent– amb Rabiot i amb Pogba i, a hores d’ara, ja té el PSG, City, Tottenham, Bayern i Real Madrid perseguint el mateix fitxatge.

L’Ajax ha tingut clar que pot prescindir de Justin Kluivert però no de De Jong per afrontar el retorn a la Champions. Ronald Koeman, ara seleccionador, ha tingut clar de seguida que si vol rescatar l’enyorada grandesa de la selecció orange és posant De Jong al mig del camp. La immensa majoria de comentaristes, tècnics i exjugadors coincideixen que és el talent més valuós que ha sortit en molt de temps. I, veient-lo jugar, s’aprecien totes les virtuts que el fan un jugador idoni per interpretar l’estil de joc del Barça. De Jong només té 21 anys, però juga amb personalitat; és dels que avancen amb la pilota enganxada als peus i la vista a l’horitzó; és molt precís en la passada curta i llarga, té la capacitat de trencar línies rivals amb la passada, amb la combinació i amb la conducció; té un bon un contra un, i això li permet generar desequilibri i superioritats al mig del camp; coneix el joc de posició; és un interior nat, amb un físic poderós, però pot jugar de pivot i, si convé, de central. És tan fàcil imaginar-lo a ell fent gran el mig del camp del Barça com ho era fa dos i tres anys imaginar-se Ter Stegen i Umtiti blindant la porteria i la defensa de l’equip.

La pregunta és, per què el Barça no ha lligat ja un jugador que necessita tant? Cal recordar la passivitat del club blaugrana quan tenia fitxats o disposats a fitxar Modric, Kross, Isco i Marco Asensio? Cal recordar com ha lamentat aquella passivitat els últims dos o tres anys? Cal recordar com està patint les prejubilacions de Xavi i Iniesta? Cal insistir en com li costa superar els rivals que el pressionen a dalt? O com no pot refredar un partit a través de la pilota fins al punt que acaba defensant la seva àrea a mercè del rival, de Ter Stegen o del VAR? Algú no està fent la seva feina?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)