Opinió

Trempem i ens destrempem

La il·lusió que desprèn el fitxatge de De Jong és proporcional al desencís de veure Boateng amb la samarreta del Barça

Dimecres va ser un dia estrany. Vam començar amb un somriure als llavis en saber que Frenkie de Jong era jugador del Barça. Hores més tard, Kevin-Prince Boateng va vestir la samarreta del Barça contra el Sevilla. Quina raó hi ha per què el lloc destinat a Munir a l’inici de temporada ara sigui ocupat per un jugador que fa massa temps que dona tombs pel futbol europeu? Per seure a la banqueta del Barça s’ha d’exigir més que el que ens poden oferir jugadors com Boateng o Murillo.

Tal com s’han produït els esdeveniments, em queda la impressió que l’ordenant del fitxatge de De Jong és el president Bartomeu. En canvi, Murillo i Boateng em semblen incorporacions de la secretaria tècnica. L’arribada de De Jong il·lusiona, les de Murillo i Boateng enfurismen. Curiositats i peculiaritats d’un futbol exigent, resultadista i sense llargada de mires. Sigui el que sigui, ens hem de felicitar per tenir entre nosaltres un jugador nascut per fer perdurar l’essència del model. Una essència que també haurien pogut mantenir joves talents que han preferit fer carrera a fora com l’Eric Garcia, Robert Navarro o Sergio Gómez.

Estem contents i cofois perquè ens imaginem un centre del camp amb Busquets, De Jong i Arthur amb Aleñá i Riqui Puig esperant el relleu a la banqueta. Per tancar el cercle m’hauria agradat que Sergi Samper formés part d’aquest projecte. Tot i la felicitat del moment encara em fa feredat quan escolto el que pagarem per un jove de 21 anys. Fa un any i mig vam pagar una bestiesa per Ousmane Dembélé, un jugador que la temporada anterior havia costat al Borussia de Dortmund 15 milions d’euros. De Jong pinta molt bé, però tindrà tanta o més pressió pel que il·lusiona que pel preu que s’ha pagat per ell.

El que no sap De Jong és que si en comptes de néixer a Arkel ho hagués fet a Palau de Plegamans dissabte hauria jugat al Mini contra el Sabadell i ahir hauria vist assegut a la graderia de Montilivi Carles Aleñá, que tot just ara amb 21 anys, la mateixa edat de De Jong, comença a treure el cap al Camp Nou. La Masia també té els seus De Jong, però falta la gent amb talent per descobrir-los i valentia per fer-los pujar. Bàsicament, el que va fer Van Gaal amb Xavi i Iniesta o Guardiola amb Busquets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)