Opinió

Arriba l’hora de la veritat

Demà torna la Champions al Camp Nou, un partit que ha de servir al Barça per reivindicar-se en la màxima competició continental i per deixar clar que el primer objectiu dels blaugrana és arribar lluny en aquesta competició. L’equip necessita eliminar l’Olympique de Lió per donar un cop de puny sobre la taula i reivindicar la condició de favorit en aquesta competició. A priori tot està a favor perquè el Barça no té cap baixa significativa i pot afrontar el duel amb tots els seus millors elements disponibles. Leo Messi està fresc i s’espera que ofereixi la seva millor versió en aquest partit. El davanter argentí ha estat descansant en els últims partits i s’espera que a partir d’ara esdevingui un personatge clau en els duels en què els jugadors més destacats cal que facin un pas endavant. Són molts els que esperen una reacció de l’equip blaugrana en aquesta fase de partits. L’equip no es pot permetre una derrota en aquest matx perquè significaria un fracàs absolut en la política establerta pels companys en aquesta situació.

El Barça té moltes coses a favor a hores d’ara. Molts jugadors no tenen clar què ha passat en aquests últims mesos i s’aferren a aquesta situació per fixar una nova estratègia. Els futbolistes saben que el seu moment ha d’arribar després d’eliminar el conjunt francès perquè, si no, s’entendrà que el seu periple en la Champions ha estat un absolut fracàs. La majoria de jugadors del Barça estan immersos en aquesta situació, esperant a veure què passa en aquest tram de campionat. Tothom dona per fet que l’equip blaugrana eliminarà l’Olympique de Lió perquè és un equip sense jugadors amb un talent especial, sense futbolistes que marquin la diferència, malgrat que en l’anada van aconseguir mantenir la porteria a zero tot i la multitud de xuts dels blaugrana.

El Barça sap que no es pot confiar després del que ha passat en les eliminatòries. Tothom donava per fet que el Real Madrid eliminaria l’Ajax, però la realitat va ser molt diferent. També el PSG estava cridat a passar fase i va quedar eliminat. El Barça no es pot permetre el luxe de relaxar-se contra l’Olympique perquè necessita guanyar i no encaixar per estalviar-se problemes. Ara és l’hora de la veritat, el moment en què cal demostrar que l’equip té com a objectiu prioritari la lliga de campions i que el discurs de Messi a l’estiu no va ser flor d’un dia. L’equip té entre cella i cella continuar viu en la Champions i en això està. Sense el Real Madrid i el PSG, dos dels favorits en la Champions han quedat fora, així que la situació del Barça, si aconsegueix passar aquesta fase, és immillorable. Si l’equip de Valverde demà és capaç d’eliminar l’Olympique de Lió, se situarà en una situació molt còmoda per tornar a guanyar la lliga de campions.

En els últims partits, l’equip blaugrana ha donat mostres d’estar preparat per afrontar les eliminatòries de la lliga de campions i els millors jugadors de l’equip s’han estat reservant per afrontar amb la millor de les garanties el duel contra l’equip francès. El Barça té com a gran objectiu d’aquesta temporada la Champions i no pot fallar. Demà el Camp Nou ha de ser una olla a pressió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)