Editorial

L’EDITORIAL

Diferències contundents

Els tres primers caps de sèrie disputaran les semifinals del torneig masculí de Wimbledon, mentre que en la categoria femenina la millor de les caps de sèrie classificades per a la penúltima eliminatòria és la número set. Entre els quatre semifinalistes masculins sumen 53 títols en tornejos de Grand Slam, 20 de Federer, 18 de Nadal i 15 de Djokovic, mentre que entre els quatre del quadre femení n’acumulen 24, els 23 de Serena Williams i un de Simona Halep. Les dades ens mostren la gran diferència que hi ha, i no és nou d’ara, entre homes i dones. Des de l’any 2004, només Federer, Nadal, Djokovic i Andy Murray han estat números 1 de l’ATP. Quatre jugadors diferents en 15 anys. En la WTA, només en els últims tres anys fins a vuit jugadores han tingut aquest honor.

Algú podria dir que és millor la varietat i la diversitat que hi ha en la categoria femenina, i d’altres, que és millor tenir jugadors amb sòlides carreres com en la categoria masculina. Roger Federer ja té 37 anys; Rafa Nadal, 33, i Novak Djokovic, 32. En categoria masculina ja ha passat alguna generació de jugadors que han guanyat algun títol dels grans, però que han estat incapaços de destronar els tres grans, cosa que sí que ha passat entre les dones –encara que la incombustible Serena Williams, 37 anys, continua allà–, on hi ha més varietat de guanyadores de Grand Slam en els últims anys, però molta més irregularitat i costa molt més construir un palmarès consistent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)