Opinió

Llarga vida als vells ‘rockers’

Els vells rockers no moren mai, recita una de les frases més utilitzades quan es tracta de donar valor als musics que allarguen la seva carrera artística durant molts anys. Casos com ara els Rolling Stones o Aerosmith en són un bon exemple. En el futbol, aquesta situació és molt més complicada. Cada cop l’exigència física del màxim nivell augmenta fins a portar els futbolistes al límit de la seva capacitat. A més a més, el volum de partits va creixent a mesura que les pretemporades es converteixen en gires per països llunyans, els compromisos internacionals i la saturació d’un calendari cada cop més atapeït. En la lliga hi ha una sèrie de futbolistes que, tot i la seva edat avançada, continuen donant lliçons sobre el terreny de joc quan trepitgen la gespa els dies de partit. És cert que els dies d’Aduriz (38) en el futbol professional es van exhaurint a poc a poc. De fet, el poderós rematador de l’Athletic Club ja ha anunciat que aquesta serà la seva última temporada esportiva, tot vigilant que Iñaki Williams agafi el seu relleu com a 9 dels lleons. El Mallorca ha retornat a la primera divisió amb ganes de quedar-s’hi molts anys. Manolo Reina (34) va arribar al club quan era a segona B fa dues temporades i ara intenta mantenir-lo a la categoria d’or amb lideratge des del darrere i aturades que donin punts a l’equip balear. Santi Cazorla ha ressuscitat futbolísticament. Després de rebre un diagnòstic duríssim d’un doctor que li va dir: “Amb una mica de sort, podràs jugar amb els teus fills al jardí de casa”, a causa d’una infecció al peu, el migcampista asturià va fer un pas endavant. Lluny d’ensorrar-se, va optar pel camí del sacrifici i la il·lusió. Ara Cazorla dona exhibicions de colpeig de pilota amb les dues cames i les seves bones actuacions amb el Vila-real l’han retornat a les convocatòries de la selecció espanyola. El Getafe està vivint un moment espectacular. Un cop retornat a la competició europea, ha posat la marxa directa també en la lliga i ja s’ha instal·lat a la zona noble de la taula classificatòria. Amb 37 anys, Jorge Molina és tot un exemple de treball incansable i mentalitat humil. Una carrera que es va fonamentar a la segona divisió B i que ha anat guanyant brillantor a còpia de gols i d’un caràcter guanyador insaciable que Bordalás aprecia com si fos un diamant. L’Espanyol està travessant un patiment insostenible. El retorn a Europa dotze anys després està sent sensacional, però les victòries en la lliga no arriben. Tot i ser l’equip més golejat, Diego López (38) està rendint a bon nivell malgrat la delicada situació.

Una notícia va sacsejar el futbol aquest cap de setmana. El Betis va tornar a guanyar i va ampliar una dinàmica positiva sensacional, amb tres gols d’un il·lustre del nostre futbol. Joaquín Sánchez (38) es va convertir diumenge en el futbolista més veterà en la història de la lliga en anotar un triplet de gols en un mateix partit. Un futbolista que ha passat de ser un extrem de regateig i electricitat a ser un jugador molt més reflexiu, de menys recorregut, però amb ullals ben afilats quan ensuma la possibilitat de fer gol. Hi ha qui s’entossudeix a mirar la data de naixement per intentar retirar els futbolistes. Alguns d’aquests jugadors, però, demostren cada setmana que encara estan a un alt nivell. Llarga vida als vells rockers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)