Editorial

L’EDITORIAL

Eibar-Barça, més emocions que futbol

El Barça acabarà la temporada demà a Eibar en un partit sense cap transcendència esportiva ni per als blaugrana ni per al rival, que ja ha baixat a segona A.

Però, malgrat tot, serà un comiat de temporada amb un nus a l’estómac.

El focus sobre el partit l’ha posat Joan Laporta amb l’anunci que el club planeja una intervenció a fons en la plantilla. De la decisió sobre Koeman i del respecte que mereix el tècnic ja se n’ha parlat a bastament. Afegim-hi altres noms: que més enllà de la decisió que prengui Messi –com si no fos prou rellevant– hi ha jugadors que formen part del llibre d’història del Barça que podrien disputar el seu últim partit vestits de blaugrana. Segur que hi ha diverses situacions recombinables en funció del camí de les finances blaugrana i de les opcions de mercat, però la possibilitat que llegendes com Piqué o Busquets acabin demà el seu cicle existeix i causa una sensació estranya.

També ho fa que a Eibar no hi serà Messi, a qui (a dia d’avui, demà ja es veurà) se situa més a prop de la renovació que de l’adeu. Res és oficial però tot és possible, i aquesta incertesa crea una inquietud desconeguda perquè es tracta de jugadors referencials, essencials per al barcelonisme.

El final de cicle anunciat per Laporta haurà de preveure d’una manera o altra un reconeixement, en funció de l’aportació de cadascú, que vagi més enllà de paraules escrites. Les imatges dels comiats de Xavi i Iniesta encara no s’han esborrat de la retina. El de Juan Carlos Navarro també va estar a l’alçada i va permetre reconduir un final de relació esportiva que no havia estat ben acceptat per l’aleshores jugador.

Que la temporada s’acabi sense competir per cap títol i encara sense aficionats als estadis no ajudarà, però s’haurà de trobar el moment i la manera perquè un club tan gran com el Barça continuï tractant com correspon el comiat dels seus jugadors històrics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)