Opinió

Canvi de cicle

Dave Brailsford (1964) deixa de formar part de l’Ineos, en el qual era l’últim supervivent de l’estructura creada el 2009 i que va dominar amb mà de ferro el pilot internacional la dècada passada. El gal·lès, condecorat sir per la reina Isabel II i artífex dels èxits britànics a la pista en els Jocs d’Atenes i Pequín, va ser la figura que explica la Royal Sky Force al Tour –Wiggins (2012), Froome (2013, 2015-17), Thomas (2018) i Bernal (19)– fins que Pogacar (20 i 21) i Vingegaard (22 i 23) van forçar un relleu que ha fet guanyar en emoció el World Tour. Brailsford passa a formar part de l’estructura del Manchester United, que comparteix propietari (Sir Jim Ratcliffe) amb l’Ineos, d’on també va marxar el subdirector Rod Ellingworth, a la tardor.

El Tour d’aquest 2024, que s’acaba a Niça amb una CRI, ja té, a més dels dos últims campions, Remco Evenepoel i Primoz Roglic a la nòmina d’aspirants, que van disputar-se l’última Volta. El belga s’estrenarà a la cursa francesa després que els rumors de fusió entre el Deceuninck i el Jumbo –Giro, Tour i Vuelta l’any passat amb tres corredors diferents– quedessin en paper mullat i Rogla, que ja no cabia a l’equip neerlandès, se n’anés al Bora. Hi arriba de bracet amb Marc Lamberts, entrenador de tota la vida de Wout van Aert, que correrà el Giro. La primera gran és la primera que guanya l’equip, on la setmana passada va debutar Roger Adrià, junt amb Jai Hindley (2022). És l’última cursa de 21 etapes que no ha guanyat el Jumbo, que ja no patrocina l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)