Opinió

De l'Espanyol a la Pilota d'Or

Just abans que hi hagi el partit de tornada de copa, de nou al camp de Cornellà, voldria evocar la bona impressió que em va fer l'Espanyol en el partit de lliga que tot just fa nou dies es va jugar al seu camp. I ho dic alhora que em sap greu el clima enrarit que s'ha produït des d'aleshores. L'Espanyol va créixer com tradicionalment ho fa quan juga el derbi barceloní, i no ho va fer només amb ganes i intensitat, sinó practicant bon futbol. De vegades havíem pensat que la manera de jugar d'aquest club, efectiva en defensa i una mica rudimentària en atac, obeïa al perfil dels seus jugadors, poc “peloteros”, per dir-ho en llenguatge de Cruyff, i més de perfil atlètic. I el nou entrenador, Constantin Galca, ens va demostrar que té a disposició un equip que pot practicar bon joc, fins i tot amb brillantor. Amb un porter revelació, Pau López; un dominador del mig del camp com Diop i tres homes molt capaços de construir un bon joc com Jordan, Hernán Pérez i Marco Asensio, té al davant dos homes que tenen gol, Caicedo i Gerard, capaços, a més, de fer-los o intentar fer-los bonics. I a més tenen Víctor Sánchez, tot i que està lesionat. Em va agradar com combinaven, triangulaven i feien passades amb intenció. Van igualar el Barça de les estrelles en aquell partit. No haurien de decaure en el propòsit, malgrat que, de moment, tinguin resultats adversos. És el camí.

En aquests quinze dies, tot i les aturades festives, han passat, com en la vida política, moltes coses. Entre d'altres, hem vist com el vacil·lant Florentino ha tornat a precipitar una destitució d'entrenador i ha prosseguit amb l'anhel madridista d'assemblar-se al Barça. No en van tenir prou de fitxar Schuster, Figo, Celades, Milla, Laudrup i Ronaldo, sinó que, a la fi, potser s'han adonat que canviar d'entrenador quasi cada temporada no porta enlloc i han intentat copiar una aposta com la del Barça per Guardiola triant Zidane. Però com bé deia Pep Riera fa uns dies, Zidane no és Guardiola. La feina del de Santpedor amb el Barça B no es pot comparar amb el que tot just ha començat a fer Zidane amb el Castella.

Escric aquestes ratlles quan acaben d'anomenar Luis Enrique entrenador de l'any. Els resultats, amb el triomf en la Champions, l'avalen respecte de Guardiola, dominador només de la lliga alemanya. La Pilota d'Or com tots esperàvem, és per a Lionel Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)