Opinió

Res no serà el mateix, a Bilbao

El Barça no ha de renunciar a ser ell mateix encara que li faltin grans jugadors. És un magnífic partit per demostrar que hi ha plantilla

El Barça afronta avui un partit complicat, d'aquells en què haurà de treure caràcter i que servirà per saber si al marge d'un molt bon equip, que el Barça el té, hi ha una plantilla que respon a les necessitats d'unes competicions tan exigents i en les quals al club blaugrana se li demana que competeixi sempre al cent per cent. Res de nou, d'altra banda. Però el partit d'anada de la copa d'avui a Bilbao no tindrà res a veure amb el partit de lliga que el Barça va guanyar golejant diumenge passat. L'expulsió del porter Gorka en el minut 3 va marcar el partit, i ja va dir Luis Enrique que ni passaria el vídeo als seus jugadors, perquè, de conclusions per avui d'aquell partit, no se'n pot treure gairebé cap. El Barça va sumar tres punts i això era el que comptava. Però el 6-0 només haurà servit perquè els bascos esperin encara amb més ganes els blaugrana, als quals ja van guanyar en la supercopa d'Espanya, a doble partit, en què el Barça va encaixar una dolorosa derrota a San Mamés en l'anada. Doncs imaginin les ganes que tenen els bascos de doblegar el Barça, que els ha martiritzat en les finals de la copa, que sempre ha estat per als blaugrana en els tres últims enfrontaments. A Mestalla el 2009 (4-1), el primer títol del Guardiola entrenador; al Calderón el 2012 (3-0); i al Camp Nou l'any passat (3-1). Afegeixin la golejada de diumenge i les ganes de sempre de guanyar el millor equip del món i així es presenta l'eliminatòria per al Barça.

Hi ha altres circumstàncies. Luis Suárez està sancionat i sembla que Messi no jugarà per precaució. I ja sabem les ganes que li tenen a Neymar, els bascos, per considerar desconsideració al camp el que als que ens agrada el futbol només ens sembla virtuosisme. I posats a dir, la mania que tenen a Iniesta. I per acabar-ho d'adobar, Alba està lesionat i Ter Stegen, el porter de la copa, no va tenir el millor dia en aquell partit d'anada de la supercopa. Dit això, cap excusa. El Barça té una plantilla que ha d'estar preparada per a aquestes circumstàncies. És, doncs, el moment de demostrar que no hi ha messidependència i que l'equip pot guanyar encara que no tingui al camp el seu màxim golejador. Serà l'ocasió per reivindicar-se dels més joves, que se'ls acaben les oportunitats, i de veure el paper que hauran de jugar Arda i Aleix Vidal, que tan bones sensacions han deixat en els minuts que han tingut fins ara, especialment el lateral, que pot fer d'Alves, però també d'interior o extrem.

Veurem, doncs, aquesta nit un Barça diferent, que no ha de renunciar a ser el Barça, però que ha de mostrar al món que també és un equip guanyador sense el seu millor jugador. Esperem que l'equip de Luis Enrique ens doni una sorpresa positiva pensant sempre que juga una eliminatòria i que aquesta dura, almenys, 180 minuts. El Barça ha de ser el Barça, però ha d'esperar que el Bilbao vulgui repetir golejada, com a l'agost. Veurem també el paper que hi jugarà González González, l'àrbitre de l'Espanyol-Barça en el partit de lliga, en què va permetre joc dur. Avui n'hi haurà. O sigui que res a veure amb diumenge. Avui hi ha un partit nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)