Opinió

De nou, la copa

El València és un rival molt perillós: perquè és un bon equip i perquè està molt tocat i els equips ferits són perillosos

Compte amb el València! Avui toca copa i són semifinals, o sigui que poca broma amb el València. És un dels pitjors rivals que hi ha: perquè és un bon equip i perquè està ferit. I els equips bons ferits en l'orgull són sempre perillosos. Els pots passar per damunt i ensorrar-los definitivament o et poden fer mal. I aquest és el gran repte del Barça, passar aquesta eliminatòria, deixar-la encarrilada si pot ser en l'anada i plantar-se en la final, que en definitiva és el pas imprescindible per poder-la guanyar. Però cal jugar dos partits amb el València i no seran gens fàcils, perquè mai ho són unes semifinals de copa i perquè el València té una oportunitat per salvar la temporada i no la voldrà desaprofitar.

El ritme que porta el Barça és brutal. Acaba de resoldre el partit de lliga amb l'Atlético de Madrid, duríssim, i no hi ha temps per al descans. Però és el que tenen els equips grans que no fallen: lliga, copa i Champions. El desgast, però, és enorme per a una plantilla més curta del que seria desitjable, per la lesió de llarga durada de Rafinha i perquè hi ha jugadors que no sembla que entrin en els plans de Luis Enrique, com Bartra, i d'altres que no sembla que estiguin a l'altura del que s'esperaria d'un component de la primera plantilla de Barça sense que faci gaire falta donar noms. O no juguen o quan ho fan queden retratats. I no, ni parlo de Munir ni de Sandro, sinó de gent de la defensa. Però és el que hi ha, i Arda i Aleix Vidal han vingut a donar aire en aquesta fase tan dura de la temporada amb partits de màxima exigència. En la lliga, les errades dels perseguidors i la victòria contra l'Atlético han amagat les ensopegades pròpies i tot va segons el previst. Però no hi ha marge excessiu per a l'errada i a més del doble partit contra el València, diumenge a les 12 h el Barça anirà al País Valencià, on l'espera el Llevant de Rubi, absolutament necessitat de punts, i on el tècnic que va ser blaugrana circumstancialment està fabricant un equip amb la voluntat de salvar la categoria.

O sigui que hi haurà tres partits seguits contra equips de València. Els dos de copa contra l'equip de Neville i el de lliga contra els granota. En la lliga només valen els tres punts. En la copa, passar a la final. Però no cal badar. Avui el Barça té una magnífica oportunitat de fer un pas de gegant cap a la final. Ha d'aprofitar el baix moment dels valencians, tocats per la derrota contra l'Sporting i amb un entrenador novell que no hi deu entendre gaire res perquè va arribar tocat per la vareta del ric propietari i amb una experiència en la Premier que aquí no li serveix de gaire res. Perquè Mestalla és un camp difícil. Per als contraris, però també per a l'entrenador de casa. I si no que ho preguntin a tots els que han anat passant per la banqueta des que va marxar Benítez, que va guanyar dues lligues i una copa de la UEFA en tres anys. Fins i tot ell va sentir xiulets i mai es va sentir valorat. Però els que van haver d'aguantar Emery, Sánchez Flores, Koeman i fins i tot Nuno demostren que és una plaça difícil. Ara hi ha un manaire milionari, però si la gent no està contenta el més fàcil és fer el que fan tots: fitxar jugadors i fer canvis a la banqueta. Així està el València. Però és un rival complicat i no s'hi val menystenir-lo. O sigui que avui és un dels partits importants de la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)