Opinió

Ui, ui, ui...

És normal que per la derrota contra el Madrid vinguin les pors i que alguns ja agafin
la calculadora per si de cas es perd a Anoeta?

Piqué ho va dir de la millor manera possible: abans per al Barça guanyar el Madrid era salvar la temporada, però era el Madrid el que guanyava la lliga i els títols importants. Ara, diu el central, les coses van en sentit contrari i són els blancs els que celebren com un títol la victòria al Camp Nou. Ja s'ho faran. No és pas del Madrid que vull parlar, sinó de l'ADN culer, el que va fer que els més grans ja patissin després de la derrota de dissabte en la lliga i veiessin la negror en forma d'acolloniment en la lliga, terror davant la final contra el Sevilla en la copa i hecatombe en la Champions. Caram, com canvien les coses, perquè els que així tremolen coincideixen amb els que gallejaven abans d'hora.

El Barça està fent una temporada esplèndida i sí, la derrota contra el Madrid de Zidane fa mal, no perquè trenqui la ratxa de victòries, que això havia de passar, sinó perquè perdre a casa contra el màxim rival fa mal. Però això no desvirtua la temporada. Sempre s'ha dit que els títols cal celebrar-los una vegada guanyats i potser alguns eufòrics ja parlaven de triplet, com si això fos tan fàcil d'aconseguir. Doncs mirin, no ho és, perquè si no ho haurien fet moltíssims equips i no és així. Però creuen que perdre contra el Madrid ho ha de qüestionar tot? Potser cal analitzar aquell partit i arribar a la conclusió que més que mèrits del Madrid, potser cal parlar de demèrits del Barça. El canvi de Rakitic va ser essencial i la falta d'intensitat d'alguns jugadors, per fer-s'ho mirar. Van donar vida al Madrid després del gol blaugrana i ho van pagar de la pitjor de les maneres, amb una derrota que ningú no s'esperava.

Va ser millor el Madrid. No. El Madrid va jugar com un equip petit, que potser és el que li toca, però va saber aprofitar les seves oportunitats, que van arribar més per errors blaugrana que no per encerts propis. I va guanyar merescudament el partit, això no cal discutir-ho. Ni tan sols pensant en l'àrbitre, que es va estalviar l'expulsió de Sergio Ramos en més d'una ocasió, cal buscar excuses a la derrota. Va perdre el Barça més que no pas va guanyar el Madrid.

Ara bé, és normal que vinguin les pors? Qui hi hagi gent que agafi la calculadora i comenci a pensar en el calendari que queda en la lliga i en què passaria si el Barça ensopegués a Anoeta? Que pot passar? I tant, que pot passar, però negar al Barça de Luis Enrique la confiança que es mereix pot ser molt de soci culer, però no té gaire sentit. Per tant, confiança en l'equip tot i saber que li queden partits molt complicats. S'hi juguen tres títols en poc temps i entra dins de la lògica que algun es perdi o no es guanyi, com vulguin. Però el Barça té encarrilada la lliga, i en la copa, a partit únic, té moltes possibilitats de guanyar si no toca un àrbitre com el doble Hernández de dissabte passat, un home que fa bons arbitratges, però a qui la situació el va sobrepassar. I en la Champions? Doncs mirin, a quarts no s'hi arriba només per sort i pot passar de tot. L'Atlético és el segon millor equip de la lliga espanyola i guanyar un equip de Simeone mai no és fàcil. Queda el partit de tornada i convindrà ser intensos, molt intensos, per arribar a les semifinals de la màxima competició europea. El primer pas està fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)