Opinió

Debat

Amb el que em va costar el GPS que duc a la bici, me'n podria fer nou, de revisions

La mort de dos participants en la marató Ojos Negros, a Navajas, va reobrir el debat. Un, de 57 anys i del Club Atletismo Correbirras alacantí, va caure desplomat al quilòmetre 23. L'altre, barceloní de 45 i exdirector de la mitja de l'Espirall, va morir un cop completat el recorregut, a l'hotel, quan ja havia anat a descansar. Donat el condol als familiars, amics i coneguts. On és el debat?

La de fa quinze dies era la segona edició de la prova, que pertany a un circuit estatal nascut amb la marató de les Vies Verdes entre Girona i Sant Feliu de Guíxols el 2013 i que l'Associació Europea de Vies Verdes va reconèixer amb el premi Millor Producte Turístic Europeu a l'Aire Lliure, aquesta tardor passada a la localitat belga de Namur i durant el vintè aniversari de la via verda de Bèlgica. “La gent ja ho veu com un cap de setmana esportiu per passar amb família. És un producte turístic: passen gairebé tot el cap de setmana a la zona d'arribada de les curses”, explicava la directora de l'empresa organitzadora, Sònia Jurnet, en una entrevista a aquest diari fa dos mesos. L'endemà de la tràgica notícia, sortia al TN demanant un acord entre els organitzadors de proves, per exigir un certificat mèdic als inscrits.

Diumenge vaig fer la marxa cicloturista de Les Goges. Un participant va caure i va perdre la vida. Amb 20 anys, la setmana abans havia estat tercer en la duatló de Vic. Per fer la vuitena edició de la prova es requeria llicència, i quan retiraves el dorsal l'havies de mostrar, juntament amb el DNI. Si el recorregut hagués passat per França, la legislació hauria obligat els organitzadors a demanar també el certificat. Dimecres vaig tornar a fer la prova. L'havia sol·licitat la setmana abans perquè la primera, del 2013, ja no servia. Tenen dos anys de validesa, i amb el que em va costar l'aparell GPS que duc a la bici, me'n podria fer nou, de revisions. Ara, al
juny, necessito el paper. I al setembre. Per això no entenc on és el debat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)