Seleccions

La matèria primera hi és

Nivell alt. La victòria contra Veneçuela a Montilivi (2-1) deixa jugadors i seleccionadors amb la sensació que Catalunya podria competir de tu a tu als grans escenaris mundials

Els últims precedents contra rivals de segona fila havien deixat un regust estrany. Catalunya no guanyava cap partit internacional des que el 2013 va derrotar la selecció de Cap Verd. Dilluns passat, a Montilivi, la selecció quadribarrada va donar un cop de puny sobre la taula i en el partit més intens i disputat que ha jugat la selecció en els últims temps, tot el futbol del combinat de Gerard López va florir amb la consecució del triomf contra Veneçuela.

Després del xoc va haver-hi unanimitat respecte de la potencialitat de Catalunya en l’escenari mundial. El més rotund va ser Marcos Matías, entrenador ajudant de la selecció veneçolana, que va admetre que Catalunya té nivell “per poder participar en un mundial: “Disposa de jugadors de tant de talent i jerarquia com aquells amb qui ens enfrontem en qualsevol eliminatòria en competició oficial. És un equip format per grans futbolistes que juguen de forma meravellosa.” Piqué, el principal reclam de l’enfrontament, va celebrar el gran nivell futbolístic del país: “Hem de treure conclusions molt positives. Les coses s’estan fent molt bé en el futbol de base, i s’ha demostrat per què Catalunya ha generat molt bons futbolistes a partir d’escoles com la del Barça, l’Espanyol o moltes altres”, manifestava el central, en la mateixa línia que Granell, un futbolista que ha hagut de picar pedra des de la primera catalana fins a ser titular amb el combinat nacional absolut: “L’equip té un gran talent. En el cas que poguéssim jugar amb Catalunya, tremolarien del nivell que hi ha”, explicava el migcampista del Girona.

Al 88% de capacitat

La federació catalana ha afirmat que ha estat un èxit l’assistència al partit contra Veneçuela amb 12.671 espectadors, el 88% de la capacitat de Montilivi. A més, segons fonts de l’ens, el duel va ser vist per televisió per 520.000 espectadors a través de Televisió de Catalunya i va tenir una quota de pantalla del 18%.

LES REACCIONS

Ara cal esperar una altra data per mostrar que tenim un potencial que va més enllà d’un partit
Gerard López
seleccionador de catalunya
A Catalunya s’han fet molt bé les coses en el futbol de base. El país ha generat sempre grans futbolistes
Gerard Piqué
central de la selecció
Deixant de banda que és una festa, els jugadors demostrem un gran compromís quan venim
Bojan Krkic
davanter de la selecció
Catalunya té nivell per ser en un mundial. És un gran equip que juga de forma meravellosa
Marcos Matías
entrenador ajudant de veneçuela
En el cas que poguéssim jugar, seria una selecció amb molt nivell. Amb futur i amb present
Àlex Granell
jugador de la selecció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)