Seleccions

La primavera de la selecció catalana

Bàsquet. El Catalunya - Ucraïna permet tornar a veure el conjunt nacional a Fontajau (17 h), en l’Encistellem per la pau, el partit femení del centenari de la FCBQ

La selecció catalana femenina es retroba aquesta tarda en el Catalunya - Ucraïna, el partit de caràcter solidari Encistellem per la pau en el marc dels actes de celebració del centenari de la federació catalana (FCBQ). Ho fa, l’equip que dirigirà Mireia Capdevila, cinc anys després que el mateix pavelló de Fontajau fos el testimoni de l’únic antecedent des del 2012, amb Montenegro de rival (83-57), un cop disputades cinc edicions de la Copa de les Nacions (2008-12). “És una manera de fer valer tot el potencial que hi ha a Catalunya, s’hi treballa molt bé des de la base en els clubs i poder fer aquests partits contra una selecció que es prepara per disputar l’europeu reflecteix el potencial que tenim” deia la capitana de la selecció Geo Bagí. L’alera pivot gironina és una de les tres integrants de la selecció que van jugar l’anterior partit, juntament amb Helena Oma i Rosó Buch. “Miraré de donar el meu cent per cent” assegura la MVP de la darrera copa, que de ben segur serà una de les jugadores més aclamades pel públic.

Bahí (1,90 m) és el sostre d’una plantilla en la què més de la meitat de les jugadores actuen normalment de base o ho han fet de manera més o menys habitual. La capitana i Carol Guerrero, també acostumada a jugar d’interior al costat d’una center, tindran la difícil tasca de lluitar a la pintura contra unes jugadores que destaquen per la seva capacitat física. “Serà un partit dur” assegura la jugadora del Cadí aquest darrer curs.

L’encert en el tir i sobretot el joc de transició –imprescindible robar pilotes a la primera línia o no concedir més ofensius del compte– seran el full de ruta del conjunt de Mireia Capdevila, que haurà de recórrer a Anna Palma o Helena Oma com a comodins, al quatre.

El partit, pel qual s’ha dissenyat una samarreta commemorativa del centenari amb les banderes de les seleccions catalana i ucraïnesa, compta amb una acció solidària dirigida a la comunitat ucraïnesa establerta a Catalunya i, al descans, hi haurà una actuació musical en directe d’Edu Esteve.

LA PRÈVIA

És un orgull i una responsabilitat. Espero que la gent vingui a gaudir i que entre tots fem que sigui una festa
Geo Bahí
És un privilegi dur aquesta samarreta en un dia tant especial. Em fa feliç el retrobament i que sigui a Fontajau
Helena Oma
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)