Seleccions

Catalunya derrota Ucraïna en el partit del Centenari de la federació catalana (89-52)

La selecció catalana femenina ha viscut un retorn triomfant derrotant per 89-52 Ucraïna en el partit del Centenari de la Federació Catalana de bàsquet que s’ha jugat a Fontajau sota el lema Encistellem per la pau. Ainhoa López (19 punts) i Txell Alarcón (18) han estat les màximes anotadores del conjunt català, dirigit per Mireia Capdevila en el seu debut com a seleccionadora. Olga Maznitxenko (18) ha esta la millor anotadora rival. Catalunya, amb un joc coral i prou ben estructurat tot i el poc temps de conjunció, ha estat infinitament superior i ha fet mal des de l’exterior amb 14/34 triples –5/22 de les ucraïneses.

L’equip de Capdevila ha gaudit d’un màxim avantatge de 23 punts doblant Ucraïna (46-23) en el segon quart, que s’ha acabat amb 49-30. Ainhoa López ha estat la màxima anotadora catalana amb 13 punts i una sèrie excepcional de 6/7 en tirs de camp. Per part visitant, ha destacat Maznitxenko, que també ha arribat al descans amb 13 punts i que ha anotat els 8 primers del seu equip. Tot i la major envergadura de les ucraïneses, les catalanes han marcat diferències de bon començament intimidant amb un 7-0 de sortida. Dos triples seguits d’Alarcón han situat el 21-8 en un primer quart que s’ha acabat amb 26-14.

L’equip català ha seguit incrementant el seu avantatge en la segona part sense que l’equip ucraïnès, força difuminat, tingués en cap moment esma per discutir el domini. En el darrer quart, ha arribat a disposar de 39 punts de marge (84-45), ha disfrutat sense perdre mai l’ordre i ha segellat amb placidesa la victòria.