Barça

Laporta: “Hem pensat a renovar Xavi, independentment de la lliga”

El president del Barça, Joan Laporta, ha participat en un acte al Círculo Ecuestre de Barcelona, un club social exclusiu de l’alta societat barcelonina. En un col·loqui amb al periodista Santi Nolla, Laporta ha destacat aquests punts:

Partits del Madrid
“Miro els partits del Madrid perquè és un rival i vull estar al cas. Els miro amb un amic, que és molt crític, i així conec el rival, sempre amb el desig que el resultat afavoreixi el Barça”.
Situació equip
“Aquest any ho tenim bastant bé perquè Xavi ho està fent molt bé. Se l’ha jugat com a entrenador. Nosaltres vam fer la feina de reforçar l’equip amb les famoses palanques. Xavi és un entrenador agraït i ens ha portat en aquesta situació d’estar a 9 punts i la idea és mantenir la diferència fins el clàssic de lliga a casa. Guanyar la lliga era la prioritat. Ja tenim la supercopa i estem a les semifinals de la copa”.
Renovació Xavi
“Ja me l’he plantejada, encara que no es guanyi la lliga. Crec que l’hem de renovar perquè defensa l’estil del Barça, no fa estirar més el braç que la màniga, no ens demana bogeries i comprèn la situació del club perfectament”.
Busquets
“Vam estar parlant amb ell a l’enterrament del pare del Marcos Alonso. Primer volem saber què vol fer ell. Per a nosaltres, és un jugador fonamental dins el vestidor, que crea el nostre sistema i que Xavi vol que continuï. Ell s’està pensant què fer perquè a ell li agradaria acabar el cicle guanyant. Té ofertes importants de fora. Encara no hem fet proposta en concret, però la farem en breu. Estem valorant fer-li proposta de club perquè continuï un any més, però ell ha de valorar tot el que té perquè és un home de referència”.
El què o el com?
“Soc defensor del com, però sense portar-ho als extrems perquè has de tenir en compte el què en moltes ocasions. Enguany estic gaudint amb la defensa que tenim. Des d’Alves, Piqué, Puyol i Abidal, no hem tingut una defensa en la nostra historia com la que tenim avui dia. Ens estan fent guanyar partits i si no haguéssim tingut els lesionats en defensa, estaríem a la Champions”.
Fitxatges
“El Barça ha de fitxar un lateral dret, però depèn de les oportunitat que hi hagi. Tenim el límit salarial excedit i això limita molt. Un davanter segurament també. Pels migcampistes, hem de mirar a casa per poder promocionar la carrera de joves”.
Sortides de pes?
“Un davanter hi cabria perquè Memphis ha marxat i hi hauria plaça, però no tenim els recursos il·limitats com un club-estat. Hem d’actuar de manera sostenible”.
Cas Negreira
“Estem pendents d’anunciar una roda de premsa per parlar del tema. El Barça mai s’ha dedicat a comprar àrbitres ni a influir en resultats. Rotundament, mai ha tingut aquesta intenció i els fets contradiuen a qui intenta canviar el relat”. “Hi ha una campanya per perjudicar els interessos del Barça, orientada a controlar el club. La lliga no ha acceptat que el Barça no signés el contracte amb CVC, que ens obligava a vendre els drets de televisió durant 50 anys, i vam trobar alternatives millors. Tampoc ha ajudat que el Barça impulsi la superlliga”.
Controlar el club
“Hem salvat econòmicament el club i s’està recuperant. El que hem de fer és controlat les despeses, hem de ser viables. Però veig que últimament només surten notícies negatives. Tampoc agrada que Limak hagi sigut escollida per realitzar les obres de l’Espai Barça. Parlen de desgovernança i veig que la lliga i CVC volen controlar el Barça”.
Model de club
“Els socis i sòcies del Barça seguiran sent els propietaris del club mentre jo sigui el president”.
Més palanques
“La lliga s’ha dedicat a emetre circulars per barrar accions que abans es podien fer per tenir fairplay. Ara només es pot negociar amb el màxim del 5% d’ingressos del club, però sempre que siguin actius que no generin ingressos recurrents”.
Falta de CEO
“Tenim executius molt preparats que coneixen l’entitat. Hem tingut un gran director general, però una persona al Barça avui no pot conèixer de tot i és millor que sigui una direcció coral, almenys fins que estiguin executades les grans decisions”.
Reunió pare Messi
“Vam parlar de la situació, el vaig felicitar per Argentina, sap que me’n alegro, vam parlar de l’homenatge a Leo, però no vull parlar més d’ell perquè està a París jugant pel PSG”. “No m’hagués agradat prendre la decisió que vaig prendre sobre Messi, però ho hagués hagut de fer. La institució està per sobre dels jugadors. No teníem fairplay i la lliga no ho permetia. M’hagués agradat que continués i no vaig saber-ho fer, però vaig escollir la institució”. “A la gala The Best a Paris, Leo i jo ens vam veure de lluny”.
Montjuïc
“Ens hem plantejat tot, però l’Espai Barça forma part del pla de viabilitat del club. El projecte s’havia de fer al 2011 i les obres les farem a partir de l’1 de juny i tindrem un estadi amb capacitat de generar més ingressos. Està tot sota control”. “L’any que ve serà dur perquè ens en anem fora per primer cop en la nostra història durant tant de temps. Podran entrar cotxes i motos a Montjuïc, s’està treballant amb l’Ajuntament i els Mossos. Hi haurà certa excedència entre els abonats i tindran prioritat els qui hagin mostrat assistència constant a l’hora d’escollir l’abonament per zones”. “Serà una temporada i 4 mesos fora de l’estadi perquè cada temporada fora del Camp Nou es deixen d’ingressar 93 milions d’euros. Al desembre de 2024 tornarem al Camp Nou, i al juny 2026 podrem concloure les obres”.
Finançament
“Per tenir un finançament tancat ens vam marcar fins a finals de març amb una pròrroga d’un mes perquè sigui com nosaltres volem. Ara tenim finançament, però pensem que ha de millorar-se perquè els interessos que ens volen aplicar no els veiem bé”.
Limak
“Era important destacar l’empresa que oferís més garanties de tornar al Camp Nou a finals de 2024 amb un 70% d’aforament i amb preus raonables. El planning de les obres és el que s’ajusta al terminis que vol el Barça, també es compleixen les condicions contractuals. Per ells és un repte, serà la primera obra a l’estat espanyol i tenen un projecte per fer més obres arquitectòniques a Espanya. Tot això està monitoritzat per Goldman Sachs i Morgan Stanley, que han avaluat els estats econòmics de totes les empreses constructores candidates”.
Ser president
“Continua sent un honor i una gran responsabilitat. Teníem l’objectiu de tornar la il·lusió al barcelonisme, fer l’Espai Barça i recuperar l’economia del club. Hi ha molta feina per fer, però anem pel bon camí”.
Javier Tebas
“Ell ha de vetllar pels interessos de tots els clubs, també pels del Barça. No entenc perquè deixa anar comentaris confidencials sobre clubs, però espero que les relacions millorin perquè no beneficia ningú, tot i que és ell qui posa obstacles”.
Ansu Fati
“És un jugador que interessa enormement al Barça. Hi tenim grans esperances dipositades. Està millorant i falta que agafi l’espurna que tenia abans, que quan xutava era gol”.
Llotges Camp Nou
“Les zones VIP s’incrementaran en 7.000 seients al nou estadi. Seran noves i molt millors. Qui té llotja ara, tindrà preferència per escollir-les”.
Esports i més
“El que està gestionant el club és un Palau Blaugrana nou que, a més de bàsquet, estigui preparat per acollir concerts i esdeveniments”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)