Barça

Gündogan és una realitat

El migcampista dona el sí al Barça per convertir-se en nou jugador blaugrana i arribarà lliure a Barcelona

El club li garanteix que podrà inscriure’l quan s’obri el mercat, que era el que més preocupava l’alemany

Ni renovar amb el Manchester City ni acceptar cap altra oferta d’Europa o l’Aràbia Saudita. El Barça. Ilkay Gündogan ha donat el sí al club blaugrana i es convertirà en nou jugador de l’equip de Xavi Hernández per a la pròxima temporada. Un reforç de luxe per al mig del camp blaugrana, que aconsegueix els serveis d’un jugador que arribarà després d’una temporada brillant a Manchester. Ni el fet de ser capità del City, ni haver guanyat el triplet, ni els intents de Pep Guardiola per retenir-lo han estat motius suficients per fer canviar d’opinió el futbolista alemany, que tenia clar que volia jugar al Barça tant sí com no. La voluntat del migcampista ha estat clau, fins al punt que ha acceptat una rebaixa del sou per poder vestir de blaugrana –cobrarà uns nou milions d’euros–, conscient de les dificultats econòmiques que té el club blaugrana actualment.

De fet, aquest és un dels punts que, fins ara, havien condicionat l’operació. Ahir, però, l’optimisme va tornar en l’entorn de l’entitat blaugrana, que ràpidament va activar la maquinària per tancar la incorporació del migcampista. Una de les preocupacions que tenia Gündogan a l’hora de decidir-se era el problema del Barça amb el fair play financer per poder inscriure jugadors. El jugador volia tenir la garantia de ser inscrit, cosa que el club blaugrana li ha pogut oferir. I és que s’aprofitaria l’espai salarial que s’havia reservat per a un hipotètic retorn de Leo Messi i, per tant, no hi ha d’haver problemes perquè Gündogan sigui inscrit i pugui iniciar la temporada. Cal recordar que l’any passat Jules Kounde es va perdre les primeres jornades de lliga per aquest motiu i el migcampista alemany no volia tenir els mateixos problemes que el francès. El Barça, però, li va assegurar que tot es tancaria en els terminis previstos –confia a tenir-lo inscrit el pròxim 1 de juliol, dia en què s’obre el mercat– i això va accelerar l’operació. Tot i això, si finalment sorgeix algun problema a l’hora d’inscriure’l, el club blaugrana li ha garantit que cobraria el sou.

Revisió superada

Amb l’aprovació del jugador, el director de futbol, Mateu Alemany, va viatjar ahir mateix a Munic per tancar els últims detalls del fitxatge de Gündogan, que arribarà lliure després d’acabar el contracte amb el City, on ha jugat les últimes set temporades. De fet, l’alemany ja va passar la revisió mèdica amb els metges del Barça, que van donar el vistiplau perquè el migcampista pogués firmar el contracte que el lligarà a Barcelona i que tindrà una durada de tres temporades: dues de fixes i una altra d’opcional en funció dels partits que jugui. Una proposta a més llarg termini que no pas la del City, que li oferia un any més un altre d’opcional. La clàusula de rescissió serà de 500 milions.

Amb l’arribada de Gündogan, Xavi aconseguirà un dels jugadors que havia demanat per a la seva plantilla i disposarà d’un reforç extra que suposarà un salt de qualitat al mig del camp, on ja figuren jugadors de la talla de Frenkie de Jong, Pedri o Gavi. Tot plegat, a cost zero. “Si va al Barça, haurà fitxat un futbolista extraordinari. Li diré: «Gundo, t’ho passaràs molt bé»”, deia fa uns dies Pep Guardiola, en un discurs que deixava entreveure que l’alemany tenia clar el destí que volia. Fins i tot el City ha mogut fitxa encarrilant la incorporació de Mateo Kovacic per reforçar el mig del camp. El desig de Xavi i el del jugador ja són una realitat. En espera de l’oficialitat, Gündogan serà blaugrana.

CONDICIONS

El migcampista, petició de Xavi Hernández, firmarà per dues temporades més una d’opcional

TRÀMITS

Alemany va anar ahir a Munic per tancar el fitxatge del jugador, que ja va superar la revisió mèdica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)